44000 πλαστά πτυχία μόνο από τα Δημόσια Πανεπιστήμια στην Αλβανία!

44000 πλαστά πτυχία μόνο από τα Δημόσια Πανεπιστήμια στην Αλβανία!

Τα πλαστά πτυχία έχουν προκαλέσει μια ζημιά της τάξης των 110 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό που έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια στα δημόσια Πανεπιστήμια στην Αλβανία, όχι μόνο σε σχέση με την υποβάθμιση των διοικητικών δομών ή της έντονης διαφθοράς που επικρατεί είναι και τα πλαστά πτυχία που αποτελούν και το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ανώτατη Εκπαίδευση με τεράστιο οικονομικό κόστος.

Λέμε έως σήμερα, γιατί αν συνεχίσουν να «παράγουν» ακόμα τα πανεπιστήμια τέτοια πτυχία το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Αυτό και για το γεγονός πως αυτά τα πτυχία που βγήκαν από τις θύρες των Δημόσιων Πανεπιστημίων ( για να μην αναφέρουμε αυτά από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια) αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα. Σύμφωνα με τις πηγές μας, τα πλαστά πτυχία που δόθηκαν αυτά τα είκοσι τελευταία χρόνια, ανά πόλη, είναι ως εξής:

Στο Ελμπασάν μετά το 1997, και μέχρι πριν ενός έτους έχουν παραχθεί και εκδοθεί με κανονική σφραγίδα και υπογραφή 11000 πλαστά πτυχία.

Στην Κορυτσά έχουν παραχθεί και πωληθεί 3316.

Στην Αυλώνα, έχουν παραχθεί και πωληθεί 4180 τέτοια πτυχία

Στο Δυρράχιο έχουν παραχθεί και πωληθεί 2800 πτυχία.

Στα Τίρανα (κυρίως για τα χωριά και τις γύρω περιοχές) 24 500 πτυχία,

Στην Σκόδρα 9250 πλαστά πτυχία ενώ περίπου 3000 άλλα πτυχία έχουν αγοραστεί στα τμήματα που έχει το Πανεπιστήμιο σε άλλες πόλεις της Βόρειας Αλβανίας.

Όλα πωλήθηκαν στα 1500 έως 5000 ευρώ. Όλα αυτά τα «πτυχία» πρέπει να είναι αντικείμενο ερευνών για όλα τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.

Από το 1998 μέχρι σήμερα, η Εισαγγελία Ελμπασάν , Σκόδρας, Τιράνων, Κορυτσάς , Αυλώνας έχει ξεκινήσει 864 φακέλους για καθηγητές των πανεπιστημίων αυτών αλλά τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ελάχιστα ανεξάρτητα από το γεγονός πως υπήρχαν πραγματικές αποδείξεις για πολλούς εξ αυτών και τις σχέσεις τους με τους κοσμήτορες και τους πρυτάνεις των κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ετοίμασε και μετέφρασε Πελασγός.

50 χρόνια μετά την απαγόρευση της Θρησκείας στην Α...
Εκδήλωση στην Λάρισα για τα 103 χρόνια από την αυτ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click