Χιμάρα: Σύλληψη τριών ατόμων για υπεξαίρεση κτημάτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ

Χιμάρα: Σύλληψη τριών ατόμων για υπεξαίρεση κτημάτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ

Νέα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα με αφορμή την σύλληψη τριών ατόμων που είχαν καταφέρει να υπεξαιρέσουν περιουσίες αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή της Χιμάρας. Όπως καταγγέλλει η συμμαχία προοδευτικών οργανώσεων στην Χιμάρα, οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν πως εγκληματικές οργανώσεις έχουν καταφέρει να υφαρπάξουν περιουσίες από τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους της Χιμάρας αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσω πλαστογράφησης εγγράφων και διεφθαρμένων δικαστικών και κρατικών λειτουργών.

Στις 17 Φεβρουαρίου συνελήφθη από την Αλβανική αστυνομία στην Αυλώνα ο Murat Hysenaj, κάτοικος Αυλώνας, ο όποιος κατηγορείται για πλαστογραφία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα. O Murat Hysenaj κατάφερε μέσω της πλαστογραφίας να κηρυχτεί ιδιοκτήτης σε ένα κτήμα έκτασης 17.000 τ.μ. και αξίας περίπου 1,7 εκατομμυρίων ευρώ στην παραθαλάσσια περιοχή Γυάλι στο χωριό Βουνό της Χιμάρας. Ο Murat Hysenaj είναι πρώην αξιωματικός του Αλβανικού στρατού!!!

Πριν λίγες ημέρες, η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τους Robert Koci (κάτοικο Τιράνων) και Ilia Taka (κάτοικο Τεπελενίου) που είχαν καταφέρει μέσω πλαστογράφησης να κηρυχτούν ιδιοκτήτες σε παραθαλάσσιο κτήμα στο χωριό Κεπαρό συνολικής έκτασης 20.000 τ.μ. και αξίας άνω τον 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως ο συλληφθείς Ilia Taka από το χωριό Καλυβάτση του Τεπελενίου, εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτης (μαζί με τον Arjan Hasani) και σε αλλά δύο παραθαλάσσια αγροκτήματα έκτασης 8.800 τ.μ. και 6.000 τ.μ. στο χωριό Δρυμάδες, για τα οποία το κτηματολόγιο της Αυλώνας έχει εκδώσει τίτλο ιδιοκτησίας το Μάρτιο του 2016.Το τελευταίο είναι το παραθαλάσσιο κτήμα που ανήκει στην οικογένεια Μπούα που καταπατήθηκε πριν λίγες ημέρες όπως καταγγείλαμε στο himara.gr.

Το φαινόμενο της υφαρπαγής περιουσιών που ανήκουν σε ελληνικές οικογένειες της Χιμάρας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις χάρη στο σάπιο δικαστικό σύστημα στην Αλβανία και την σιωπηλή συγκατάθεση του Αλβανικού κράτους το οποίο χρησιμοποιεί την αρπαγή περιουσιών ως μέσω για να αφανίσει το ελληνικό στοιχείο από την περιοχή της Χιμάρας. Οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως αυτές οι συλλήψεις, είναι μόνο οι περιπτώσεις που οι πραγματικοί ιδιοκτήτες γνωρίζουν και χάρη στο πείσμα τους φτάνουν στην αστυνομία. Δυστυχώς αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Το κλέος του βασιλιά Πύρρου – Ιστορία της Βορείου ...
Ελλάδα και Αλβανία: Ο δύσβατος δρόμος των ψευδαισθ...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, 03:46

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Nope

Nope