Debate: Αλέξανδρος Αναγνώστης ο υποψήφιος της Ν.Δ

Συνεχίζουμε το "debate" με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στην Β' Αθηνών, κ. Αλέξανδρο Αναγνώστη. Διαβάστε τις πολιτικές προτάσεις - θέσεις του καθώς και προτεινόμενες λύσεις.

 

Ψήφος θετική για να πιάσει τόπο η οργή.

 

Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι Βορειοηπειρώτες!

 

Ο υποψήφιος της Ν.Δ Αλέξανδρος ΑναγνώστηςΕίμαι ένας από σας, το παιδί σας, ο φίλος, ο συγγενής σας που το προσκλητήριο αυτών των εκλογών, των ιδιαίτερων και ιστορικών, καθώς λένε, θέλησε να με βγάλει απ’ την «αφάνεια». Οπως τον καθένας σας που αύριο μπορεί να βρεθεί στη θέση μου. Να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, που εκ πρώτης όψεως μπορεί να είναι δική μου, στην ουσία όμως είναι πρόκληση και υπόθεση όλων μας.

 

Το Βορειοηπειρωτικό είμαστε εμείς οι Βορειοηπειρώτες. Οσοι νομίζαν ότι η μαζική μας κάθοδο, στα χρόνια του ’90, στη Μητέρα Πατρίδα θα σήμανε και το τέλος του Βορειοηπειρωτικού έμειναν με τον ευσεβή τους πόθο. Ισα ίσα που το Βορειοηπειρωτικό απέκτησε και μια νέα διάσταση, μετέτρεψε και τον ελλαδικό χώρο σε δικό του λημέρι. Εδώ απ’ αυτό το λημέρι, όπου εμείς κοπιάσαμε και προκόψαμε επί δύο δεκαετίες, καλούμαστε σήμερα να μετατρέψουμε την παρουσία μας σε πολιτική δύναμη. Που τόσο πολύ χρειάζεται ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, για να ριζώσει, να προκόψει και μεγαλουργήσει εκατέρωθεν των συνόρων.

 

Δεν ζητούμε τον ουρανό με τα άστρα. Τα δίκαιά μας ζητούμε, με δυο λόγια ισονομία και ισοπολιτεία εκατέρωθεν των συνόρων. Να είμαστε διαμορφωτές της μοίρας μας και όχι κομπάρσοι και ανέστιοι. Να μας υπολογίζουν και όχι να μας ελεημονούν. Δώσαμε αγώνες πολλούς αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα στις πατρογονικές μας εστίες όπου φύσηξαν μπόρες πολλές αλλά σταθήκαμε όρθιοι και με τις ρίζες βαθιά στα άγια χώματά μας. Εχουμε τη φωνή μας στην κεντρική πολιτική σκηνή που πρέπει να ισχυροποιήσουμε, έχουμε τα σχολεία και τις εκκλησίες μας που πρέπει να πληθύνουμε, έχουμε τους  ορίζοντές μας που πρέπει να διευρύνουμε. Με στόχους στρατηγικούς που δεν επιδέχονται καμία μειοδοσία, που θα κρατούν το Βοειοηπειρωτικό ζωντανό σε πείσμα του οιουδήποτε παραθρεμμένου αλβανικού εθνικισμού. Που μας φοβάται αριθμητικά –εφιάλτης τους η πραγματική απογραφή- και πασχίζει να μας εκμηδενίσει πολιτικά.

 

Για όλα αυτά όμως πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον εθνικό μας σκοπό. Η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός εξυπηρετούν μόνο τους εχθρούς και τους αντιπάλους μας. Οπου κι αν αυτοί βρίσκονται. Ας το σκεφτούμε καλά πως ο τόπος μας δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλάει δυνάμεις. Είμαι και θα είμαι ταγμένος σ’ αυτό το σκοπό που είθε με την ψήφο σας να γίνει και θεσμική μου υποχρέωση.

 

Δεν είναι καθόλου εγωιστικό. Ενα δικό μας έδρανο στην Ελληνική Βουλή δεν θα σημάνει απλώς μια συμβολική παρουσία. Θα είναι μια δική μας κατάκτηση που θα απαντάει σε μια ιστορική επιταγή. Για τα δίκαιά μας στον ελλαδικό χώρο χρειαζόμαστε τη δική μας φωνή. Ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που ο κόσμος μας αφημένος στο έλεος της κρίσης και χωρίς τα «ερείσματα» του πελατειακού κράτους  προσπαθεί απεγνωσμένα να επιβιώσει της δεύτερης ανατροπής μέσα σε είκοσι χρόνια.

 

Ο θυμός μας, αν και φαντάζομαι πως δεν θα βρεθεί πολιτικός να πει «μαζί τα φάγαμε», είναι κάτι περισσότερο από δίκαιος. Οφείλουμε όμως να σκεφτούμε νηφάλια και να πράξουμε το δέον. Που σημαίνει ότι πρέπει να ψηφίσουμε εθνικά και όχι κομματικά. Η ψήφος στο πρόσωπό μου είναι πρωτίστως ψήφο στη φωνή του τόπου μας στο ελλαδίτικο γίγνεσθαι. Το ότι είναι και ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι η εκπλήρωση του χρέους μας προς μια παράταξη που τόλμησε να κάνει πράξη το μακραίωνο όνειρό μας αποδίδοντάς μας την ελληνική ταυτότητα και τώρα να βάλει έναν δικό μας άνθρωπο στην ελληνική Βουλή.

 

Δίδοντας την φήφο σε έναν νέο Βορειοηπειρώτη, που τρόπον τινά έρχεται από «παρθενογένεση» με την καλή έννοια του όρου  και προσφέρει τα εχέγγυα του άφθαρτου, έχουμε βάλει ένα πετραδάκι στο ψηφιδωτό της ανανέωσης που τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος μας.  Δώστε μου την ψήφο σας για να αποκτήσουμε φωνή και ελπίδα για το μέλλον. Για μας και τα παιδιά μας.

 

 

Αλέξανδρος Αναγνώστης
Υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄Αθηνών 

Αναγνώστης Αλέξανδρος σύντομο βιογραφικό

 

  • Ημερομηνία γέννησης:  1 Μαΐου 1976.
  • Τόπος γέννησης: Καλύβια – Αγ. Σαράντα – Βορείου Ηπείρου
  • Οικογενειακή κατάσταση: έγγαμος πατέρας τριών (3) παιδιών.
  • Εκπαίδευση: Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. (έτος πτυχίου 2000)
  • Εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στην υδραυλική με θέμα: «Υδραυλικά συστήματα αρδεύσεων».
  • Μεταπτυχιακές σπουδές: Σεισμική μηχανική και αντισεισμικές κατασκευές – πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Συμμετοχή στα κοινά: Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον δυτικό τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  του Βασίλη Κικίλια.
  • Αντιπρόεδρος της αδελφότητας Καλυβιωτών «Ο Άγιος Σπυρίδων».

 

 

Κατεδαφίσεις στις Δρυμάδες (φωτογραφίες)
Debate: Αθηνά Κρεμμύδα η υποψήφια του ΛΑ.Ο.Σ
 
  1. Σχόλια (3)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστή η σκέψη να τους ζητησεις να προυιαστουν στο κοινο, αλλα μηπως θα ηταν πιο αποτελεσματικο και πιο συγκρισιμες οι απαντησεις αν τους εθετες συγκεκριμενα ερωτηματα;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο σου Αλέξανδρε!!
και στο ραδιόφωνο τα είπες εξίσου καλά

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη