Ευρωκοινοβούλιο: Απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες από την Αλβανία για την ένταξη της στην ΕΕ

Ευρωκοινοβούλιο: Απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες από την Αλβανία για την ένταξη της στην ΕΕ

Η Αλβανία πρέπει να επιταχύνει το ρυθμό της μεταρρύθμισης του δικαστικού της συστήματος, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στην προώθηση της διαδικασίας ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη πρέπει να ξεπεράσει τους εθνοτικούς και πολιτικούς διχασμούς, προκειμένου να έχει θετικά αποτελέσματα η διαδικασία αξιολόγησης της αίτησής της για ένταξη στην ΕΕ. Αυτά τόνισαν με δύο ψηφίσματα τους οι ευρωβουλευτές την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με την Αλβανία:

Το ΕΚ χαιρετίζει την πρόοδο της Αλβανίας αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις του δικαστικού της συστήματος και ζητάει τη συνέχισή τους. Σημειώνει ότι ο αποκλεισμός όσων έχουν τελέσει ποινικά αδικήματα από τα δημόσια αξιώματα, η προστασία των καταγγελλόντων και η σχεδιαζόμενη επαναξιολόγηση των δικαστών, των εισαγγελέων και των νομικών συμβούλων αποτελούν ενθαρρυντικά βήματα.

Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν ωστόσο την ανησυχία τους για την επιλεκτική δικαιοσύνη, τη διαφθορά, τη μακρά διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών και τις πολιτικές παρεμβάσεις στις έρευνες και τις δικαστικές υποθέσεις.

Το ψήφισμα για την Αλβανία, που εγκρίθηκε με 546 ψήφους υπέρ, 85 κατά και 62 αποχές, σημειώνει ότι η αξιόπιστη εφαρμογή της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, η πρόοδος στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, καθώς και η διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών τον Ιούνιο του 2017 θα βοηθήσουν σημαντικά την προώθηση της διαδικασίας προσχώρησης της χώρας στην ΕΕ.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας διοργανώ...
Θεοχάρους: Η Αλβανία δεν βλέπει ΕΕ, εάν δεν σεβασ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη