Δρόπολη: Ακραίοι κύκλοι χτυπούν στην καρδιά της μειονότητας. Έντονη η παρουσία ισλαμιστών

Δρόπολη: Ακραίοι κύκλοι χτυπούν στην καρδιά της μειονότητας. Έντονη η παρουσία ισλαμιστών

Κλίμα φόβου κι έντονης ανησυχίας επικρατεί στις μειονοτικές περιοχές της Αλβανίας, ειδικά στη Δρόπολη, όπου το τελευταίο διάστημα, καταγράφονται συνεχείς λεηλασίες σπιτιών.

Στην καρδιά μειονότητας μάλιστα προ ημερών έδρασε ο γνωστός πλέον για το εθνικιστικό παραλήρημα Ταχίρ Βέλιου, ο οποίος με ομάδα της Κίνησης για την Ενωμένη Αλβανία, αφαίρεσε και κατέστρεψε ελληνική σημαία από εκκλησάκι κοντά στους Γεωργουτσάτες.

Η κατάσταση που επικρατεί στα χωριά της μειονότητας προκαλεί κι έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Αλβανίας. Μία τέτοια αντιπαράθεση είχε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο βουλευτής του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες με τον Υπουργό Εσωτερικών Ταχίρι…

«Εάν εσύ ανέχεσαι τους κακοποιούς, δεν θα ανεχθούμε εμείς εσένα», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Ντούλε για να επιτεθεί στον Υπουργό, ο οποίος δεν έδειξε να ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για την κατάσταση στην μειονοτική ζώνη.

Προ ημερών ο Δήμος Δρόπολης, μετά από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνιζε ότι το πλιάτσικο απ τους φερόμενους ως ”ληστές ”’ έχει γίνει πλέον καθημερινότητα σε όλα τα χωριά της περιοχής.

Μάλιστα συνέδεε άμεσα τα χτυπήματα στο χώρο της μειονότητας με την δράση εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας, σημειώνοντας ότι θέλουν σώνει και καλά να διατηρήσουν κλίμα τρομοκρατίας και έτσι συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Το Μπούλιο είναι ένα μικτό χωριό, κατοικείται δηλαδή από χριστιανούς και μουσουλμάνους και απέχει περίπου δύο χιλιόμετρα από την Δερβιτσάνη. Πρόκειται για ένα από τα χωριά που δημιούργησε ο Χότζα, μεταφέροντας Αλβανούς από τον βορά για να αλλάξει την φυσιογνωμία και την πληθυσμιακή σύνθεση στο νότο.

Στο Μπούλιο, στην κοιλάδα της Δρόπολης χτίζεται ένα μεγάλο και πολυτελές τζαμί. Το τζαμί κατασκευάζεται στην είσοδο του χωριού.. Ένα εντυπωσιακό κτίριο, δίπλα σε χαμόσπιτα, το οποίο μάλιστα κάποιοι έχουν φροντίσει να φυλάσσεται!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χρηματοδότηση, όπως και σε άλλες περιπτώσεις ανέγερσης τζαμιών, γίνεται από ακραίους ισλαμιστικούς κύκλους.

Η παρουσία τέτοιων άλλωστε, στο χώρο της ελληνικής μειονότητας, γίνεται όλο και πιο έντονη τον τελευταίο καιρό.

Έγκυρες πηγές, συνδέουν την δράση ακραίων ισλαμιστών με την δράση ακραίων εθνικιστικών κύκλων σε βάρος της μειονότητας και με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης. Ο στόχος προφανής… Η τρομοκράτηση ώστε και οι τελευταίοι Έλληνες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους..

Πηγή: epiruspot.gr

Βορειοηπειρώτης ιερέας κατέγραψε την ιστορία και τ...
Την αναγνώριση βουλγαρικής μειονότητας στην Αλβανί...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click