Επίθεση Τάβου στις αλβανικές αρχές για το κλίμα τρομοκρατίας στην Δρόπολη (Βίντεο)

Επίθεση Τάβου στις αλβανικές αρχές για το κλίμα τρομοκρατίας στην Δρόπολη (Βίντεο)

Σε κλίμα τρομοκρατίας εξακολουθούν να ζουν οι κάτοικοι στα Ελληνικά Μειονοτικά χωριά του Αργυροκάστρου. Τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί νέα κρούσματα κλοπών και βανδαλισμών στα σπίτια ομογενών.

Τα νέα αυτά κρούσματα κλοπών, σημειωθήκαν πριν από δυο ημέρες. Αυτή τη φορά οι Αλβανοί κακοποιοί δεν αρκέστηκαν μόνο στις καταστροφές των σπιτιών αλλά έκαναν και πλιάτσικο.

Οι Βορειοηπειρώτες έχουν τρομοκρατηθεί. Αισθάνονται ότι δεν τους προστατεύει κάνεις καθώς η αλβανική αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια. Καλύπτουν εμπόρους χασίς και δεν ασχολούνται με τις κλοπές, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Τάβος βουλευτής της ελληνικής μειονότητας στον κυβερνητικό συνασπισμό του Έντι Ράμα.

Ο βουλευτής ζήτησε από τον Αλβανό Υπουργό Δημόσιας Τάξης να λάβει μέτρα και να απομακρύνει τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργυροκάστρου δεδομένου ότι οι κλοπές αυξάνονται και οι διαρρήκτες δρουν ανενόχλητοι. Οι κάτοικοι έχουν φθάσει στο σημείο να φοβούνται και τη σκιά τους.

Το πλιάτσικο των Αλβανών κακοποιών γίνεται στα χωριά Γεωργουτσάτες και Δερβιτσάνη. Χωριά που βρίσκονται μόλις 10 λεπτά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και κατοικούνται κυρίως από Έλληνες.

Χτυπούν κυρίως κλειστά σπίτια παραβιάζοντας ακόμα και τα σίδερα που έχουν τοποθετήσει οι κάτοικοι σε πόρτες και παράθυρα. Στις τελευταίες διαρρήξεις αρπάξαν ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές.

Η αλβανική αστυνομία πριν από τέσσερις ημέρες συνέλαβε 2 άτομα. Μόνο που παρά τη σύλληψή τους οι διαρρήξεις και το πλιάτσικο στα σπίτια των Βορειοηπειρωτών συνεχίζονται.

Πηγή:Star.gr

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Οι νεοσύλλεκτοι και ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός
Αναγκαίος ο απολογισμός και η καθιέρωση νέων στόχω...

Σχετικά άρθρα