Η Χειμάρρα πάλι στόχος...

Τοποθέτηση του κ. Αναγνώστη για τα επεισόδια στην Χιμάρα


Αλέξανδρος ΑναγνώστηςΟλως περιέργως ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στο φόρτε της η εκλογική αναμέτρηση για την κάλπη της 6ης Μαϊου στη Χειμάρρα αναλαμβάνεται και κορυφώνεται η εκστρατεία κατεδάφισης κτισμάτων γηγενών κατοίκων μόλις 10 μέρες μετά την αποστολή των 170 ειδοποιητηρίων απ’ το αλβανικό κράτος. Τσάπες, σφυριά και μπουλντόζες έκαναν συντρίμμια και σκόνη το μόχθο και τον ιδρώτα μιας ζωής αρκετών συμπατριωτών, ενώ ένστολοι της «επιχείρησης κατεδάφισης» βιαιοπράγησαν ακόμη και με την απειλή όπλων κατά «ανυπάκουων» πολιτών που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

 

Οι αλβανικές αρχές κωφεύουν στις όποιες οργισμένες αντιδράσεις των Χειμαρριωτών, που αρνούνται να αποδεκτούν τη στοχοποίησή τους με «επιλεκτικές κατεδαφίσεις» εις βάρος τους και συνάμα προκλητικές εξαιρέσεις θεόρατων κτισμάτων Αλβανών μεγαλοσχημόνων. Υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν παρά να ηχούν ως πρόσχημα και οι όποιες  διακηρύξεις για το τέλος της αυθαίρετης δόμησης  –και ποιος μπορεί να είναι αντίθετος, πόσω μάλλον εγώ ως πολιτικός μηχανικός-  εκ μέρους των αρχών που οφείλουν  να είναι πολύ προσεχτικές και να απόσχουν από χειρισμούς και πράξεις που θυμίζουν τους γνωστούς απηνείς διωγμούς κατά αυτού του μαρτυρικού κομματιού  του Ελληνισμού.

 

 

Ας μην λησμονούμε όλοι μας και πρωτίστως οι αρχές της φίλης γειτονικής χώρας –οφείλει να το δείξει εμπράκτως- πως εν ονόματι της νομιμότητας έχουν διαπραχθεί τα μεγαλύτερα αδικήματα. Ας σταματήσει λοιπόν αυτό το κακό που θέτει τους Χειμαρριώτες υπό διωγμόν και τους εχθρεύει με το κράτος στη χώρα τους. Ο κίνδυνος στη θέση των... αυθαίρετων κτισμάτων να ορθωθούν διαχωριστικά τείχη εθνικιστικού μίσους και διχασμού δεν είναι καθόλου αμελητέος.

 

Οι Χειμαρριώτες δεν είναι μόνοι τους. Ας το καταλάβουν αυτό πρώτα οι φίλοι μας οι Αλβανοί που φιλοδοξούν να βρεθούν στην ίδια με μας ευρωπαϊκή οικογένεια.  Η ελληνική πολιτεία,  το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, οφείλει να δει άμεσα το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση και να θέσει την άλλη πλευρά ενώπιον των ευθυνών της. Ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄Αθηνών διαβεβαιώ τους αγαπητούς συμπατριώτες μας, τους Χειμαρραίους, πως είμαι και θα είμαι δίπλα στον αγώνα τους για την προστασία των περιουσιών τους αλλά και την προκοπή τους εκατέρωθεν των συνόρων.

 


Αλέξανδρος Αναγνώστης
Υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών

Αυτοί είναι οι συμπατριώτες μας πού πούλησαν την Χ...
 
  1. Σχόλια (3)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

Egw, prepei na deikseis empistosyni prota

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο του που πήρε άμεσα θέση ενώ ολοι οι προεδροι των βορειοηπειρωτικών συλλόγων καθονται σαν κότες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να δούμε τι θα δούμε.. Από λόγια χορτάσαμε, θέλουμε έργα!

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη