Το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών παρουσίασε στις 6 Ιανουαρίου τους πρόχειρους εκλογικούς καταλόγους για της επικείμενες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου 2017, στην Αλβανία.

Οι κατάλογοι έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιβάλουν την υποχρεωτική εγγραφή της διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας για όσους διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλη διεύθυνση που είναι διαφορετική από τον τόπο καταγωγής τους, όπως πολλές οικογένειες από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Θυμίζουμε πως η εγγραφή της μόνιμης διεύθυνσης κατοικίας στο εξωτερικό θα αποφέρει την αυτόματη διαγραφή από τους εκλογικούς καταλόγους της περιοχής τους ακόμη και στην περίπτωση που είναι κανονικά εγγεγραμμένοι στο ληξιαρχείο της περιοχής τους.

Ο μόνος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι δεν σας έχουν διαγράψει από τον εκλογικό κατάλογο είναι μέσω της σχετικής ιστοσελίδας της Γενικής Διεύθυνσης Ληξιαρχείου της Αλβανίας. Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας βεβαιωθείτε πως η απάντηση του συστήματος περιέχει και το εκλογικό κέντρο το οποίο είναι αυτό της περιοχής σας. Αν δεν βρείτε το όνομα σας στον εκλογικό κατάλογο ή η απάντηση δεν περιέχει το εκλογικό κέντρο, τότε δεν μπορείτε να ψηφίσετε και θα πρέπει να επικοινωνήσετε το συντομότερο με το γραφείο του ληξιαρχείου της περιοχής σας για να κάνετε την διόρθωση.

ΠΡΟΣΟΧΉ: Η λίστα αυτή δεν είναι τελική, και μπορεί να αλλάξει μέχρι και 30 μέρες πριν τις εκλογές, γι' αυτό θα πρέπει να ελέγξετε την λίστα εκ νέου μέχρι και 30 μέρες πριν τις εκλογές για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων όταν θα πάτε να ψηφίσετε στην 18 Ιουνίου.

Κάντε κλικ εδώ για να ελέγξτε αν το όνομα σας η τον συγκενών σως είναι στο εκλογικό κατάλογο της περιοχής σας

Ο Εκσκαφέας