Ο Ράμα απομακρύνει την Ολιάνα Ίφτη του ΚΕΑΔ απ' την θέση της αναπληρώτριας υπουργού Περιβάλλοντος

Ο Ράμα απομακρύνει την Ολιάνα Ίφτη του ΚΕΑΔ απ' την θέση της αναπληρώτριας υπουργού Περιβάλλοντος

Τα στελέχη του ΚΕΑΔ Ολιάνα Ίφτη και Σπύρος Κούρος απομακρύνθηκαν απ' τις θέσεις που είχαν αναλάβει

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα προχώρησε στην απομάκρυνση της αναπληρώτριας υπουργού Περιβάλλοντος κα. Ολιανά Ίφτη, η οποία είχε διορίστηκε στην θέση αυτή στα πλαίσια της συνεργασίας με το κόμμα ΚΕΑΔ που αντιπροσωπεύει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Την είδηση γνωστοποίησε η ίδια η κα. Ίφτη η οποία διευκρίνισε ότι η απόφαση πάρθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Ράμα, στις 28 Δεκεμβρίου, μετά από πρόταση του ίδιου. Η ίδια, δεν έδωσε διευκρινίσεις για το λόγο της απομάκρυνσης της από την κυβέρνηση Ράμα, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι μετά την απομάκρυνση του ΚΕΑΔ από τον κυβερνιτικό συνασπισμό ήταν αναμενόμενη η απομάκρυνση της.

Παρόμοια απόφαση απομάκρυνσης πάρθηκε στην ίδια σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου και για τον κ. Σπύρο Κούρο, επίσης μέλος του ΚΕΑΔ, ο όποιος ήταν μέλος της Εθνικής επιτροπής ελέγχου για της δημόσιες αναθέσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως το ΚΕΑΔ αποχώρησε από την συμμαχία με το σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα μετά την ένταξη του κόμματος των εθνικιστών Τσάμηδων στην ίδια συμμαχία και την τοποθέτηση του προέδρου τους Σπετίμ Ιντρίζι στην θέση του αντιπροέδρου της Αλβανικής βουλής. Παρά την αποχώρηση του κόμματος για άγνωστους λόγους η κα. Ίφτη και ο κ. Κούρος είχαν παραμείνει στις θέσεις που είχε προσφέρει η κυβέρνηση.

Ο Εκσκαφέας


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου