Σωρεία κλοπών σε χωριά της Δρόπολης

Σωρεία κλοπών σε χωριά της Δρόπολης

Πολλά τα μηνύματα που μας έρχονται από τη Δρόπολη. Όλοι μας γράφουν και ανησυχούν για το μπαράζ κλοπών που έλαβαν χώρα το τελευταίο δεκαήμερο και όχι μόνο. Προ ημερών στο χωριό Σωφράτικα, μέρα μεσημέρι, κλάπηκε σπίτι τη στιγμή που οι νοικοκυραίοι του ήταν στις δουλειές τους. Οι αδίστακτοι μπήκαν στο σπίτι, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, και τα έκαναν άνω-κάτω. Επίσης στόχος των κλεφτών και των ληστών έγιναν πριν από μια εβδομάδα αρκετά σπίτια και στη Δερβιτσάνη.

Ενώ χθες το ίδιο συνέβη και στο χωριό Γράψη. Άγνωστοι διέρρηξαν αρκετά σπίτια κατοίκων του χωριού που ζούνε στην Ελλάδα ή δεν ήταν για Χριστούγεννα στα σπίτια τους. Όπως μας πληροφορούν από τη Γράψη, οι διαρρήκτες φαίνεται να ήταν επαγγελματίες, καθώς άνοιγαν με τρόπο τα σπίτια χωρίς να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως οι διαρρήξεις δεν είχαν απλά στόχο την κλοπή χρημάτων ή αντικειμένων, αλλά και τον εκφοβισμό των κατοίκων. Κι αυτό διότι σε αρκετές περιπτώσεις οι διαρρήκτες τα είχαν κάνει άνω-κάτω χωρίς να πάρουν μαζί τους αντικείμενα που μπορούσαν να τους επιφέρουν όφελος.

Ακόμα δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως οι διαρρήξεις και οι κλοπές δεν είναι τυχαίες, ούτε ως προς το χρόνο, ούτε ως προς τον τόπο. Αυτοί πιστεύουν πως πιθανόν να υπάρχει ένα κέντρο το οποίο «διευκολύνει» διαρρήκτες και κλέφτες να πετύχουν το διπλό στόχο. Το τελευταίο διάστημα η αλβανική κοινή γνώμη έχει δηλητηριαστεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά από την ανθελληνική ρητορική επισήμων και μη. Και δεν είναι απίθανο ακραίοι, με την υπόγεια στήριξη κρατικών και παρακρατικών, να θέλουν να κάνουν ζημιές και να τρομοκρατήσουν τη μειονότητα.

πηγή:deropoli.com

Συνέντευξη ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά για την ελληνική μειονότ...
Κακαβιά:Ουρές και ταλαιπωρίες ωρών σημειώθηκαν στα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη