Κοινή πρόταση των πολιτικών δυνάμεων και φορέων της ΕΕM για τον νόμο περί μειονοτήτων στην Αλβανία

Κοινή πρόταση των πολιτικών δυνάμεων και φορέων της ΕΕM για τον νόμο περί μειονοτήτων στην Αλβανία

Το αλβανικό υπουργείο εξωτερικών κοινοποίησε το κείμενο της πρότασης για τον υπό κατάρτιση «Νόμο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων στην Αλβανία». Στο συγκριμένο νόμο όπως αναμενόταν υπήρχαν πολλά κενά και παγίδες που αφορούσαν τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας. Έπειτα από την εξέταση του συγκεκριμένου νομού από την ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» κρίθηκε σκόπιμο και απολύτως αναγκαίο να γίνει μια διευρυμένη σύσκεψη όλων των πολιτικών δυνάμεων και φορέων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Στην συγκεκριμένη σύσκεψη, αφού μελέτησαν το νέο νόμο της αλβανικής Κυβέρνησης , αποφασίστηκε από όλους να κατεβάσουν νέα πρόταση νόμου για την Ελληνική Μειονότητα αλλά και για τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας και η οποία βασίζεται στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα. Βεβαία όλοι συμμετέχοντες στην σύσκεψη κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι οποίες συζητήθηκαν και έπειτα αποτυπώθηκαν στον νέο σχέδιο νόμου.

Ο υπεύθυνος σύνταξης του Νέου νόμου για την νομοθεσία είναι ο κ. Άλκης Πούλης ο οποίος ως κάλος γνωστής των Διεθνών και Ευρωπαϊκών «status» παρουσίασε άρθρο προς άρθρο το προσχέδιο και τις αλλαγές που προτείνοται.

Παρά τα στενά χρονικά όρια, αφού το προσχέδιο του ΥΠΕΞ Αλβανίας δόθηκε στην Ομόνοια την 5η Δεκεμβρίου του 2016 και η προθεσμία υποβολής παρατηρήσεων και προτάσεων είναι η 28η Δεκεμβρίου, οι πολιτικές δυνάμεις και φορείς της ΕΕM κατάφεραν να συντάξουνκαι να συνυπογράψουν μια πρόταση νόμου βασισμένη στις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δήμου Δρόπολης και συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες, ο βουλευτής του LSI κ. Βαγγέλης Τάβος, , ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας κ. Φρέντης Μπελέρης, ο Πρόεδρος του ΕΕΜΜ-MEGA κ. Χρήστος Κίτσος, , ο Δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Χρήστος, ο αντιδήμαρχος Δρόπολης κ. Μιχάλης Μάνος καθώς και άλλοι παρευρισκόμενοι.

Οι Αλβανοί είμαστε μοναδικοί στον σεβασμό των μειο...
Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Knut Fleckenstein θύμα πα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη