Σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης μεταφοράς βιβλίων με αλυτρωτικό περιεχόμενο από το αλβανικό ΥΠΕΞ

Σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης μεταφοράς βιβλίων με αλυτρωτικό περιεχόμενο από το αλβανικό ΥΠΕΞ

Αυτή την στιγμή στο δικαστήριο Ιωαννίνων διαδραματίζεται η συνέχεια της υπόθεσης μεταφοράς βιβλίων με αλυτρωτικό περιεχόμενο από υπαλλήλους του αλβανικού ΥΠΕΞ προς την Ελλάδα. Στο δικαστήριο παρευρίσκεται ο Αλβανός Πρόξενος Σόφος Βασίλης ο οποίος εκπροσωπεί τους δυο συλληφθέντες οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και είναι στα Τίρανα, μια υπάλληλος του αλβανικού ΥΠΕΞ και ένας δικηγόρος από τα Τίρανα.

Ο αλβανός δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει προσκομίσει έγγραφα γραμμένα στα αλβανικά χωρίς καμία μετάφραση στα ελληνικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει η δίκη. Εξαιτίας αυτού το πιο πιθανό σενάριο να υπάρξει αναβολή, κάτι το οποίο μάλλον επιδιώκει ο αλβανός δικηγόρος με την κίνησή του αυτή.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, κατασχέθηκε το φορτηγό που οδηγούσαν οι δύο υπάλληλο του αλβανικού ΥΠΕΞ, Αλτίν Τάφα και Αγκίμ Ασλάνι (φωτογραφία) καθώς και τα 1512 βιβλία με αλυτρωτικό περιεχόμενο που μετέφεραν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παραλήπτης τον βιβλίων ήταν ο Αλβανός Πρέσβη στην Αθήνα Dashnor Dervishi.

Τα βιβλία που έχουν κατασχεθεί προβάλουν την ιδέα της μεγάλης Αλβανίας που περιλαμβάνει στον χάρτη ελληνικές περιοχές ενταγμένες στα σύνορα της Αλβανίας, όπως Έλληνες αγωνιστές της ελληνικής επανάστασης τους οποίους παρουσιάζει ως αλβανούς

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή οι διαπραγματεύσεις στο δικαστήριο.

Δικάστηκαν σε 3 χρόνια φυλάκισης οι υπάλληλοι του ...
Παρουσίαση βιβλίου «Βορειοηπειρώτες στη Χαλκιδική ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη