Συνάντηση Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας με τον Δήμαρχο Χειμάρρας

Συνάντηση Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας με τον Δήμαρχο Χειμάρρας

Ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος της Ομόνοιας Χειμάρρας κ. Φρέντη Μπελέρη, τον καθηγητή κ. Πρίαμο Μπολάνο και δύο εκπροσώπους των οικογενειών που έλαβαν ειδοποιητήρια για την κατάσχεση της περιουσίας τους, συναντήθηκαν χθες (03-11-2016) με τον Δήμαρχο Χειμάρρας κ. Γιώργο Γκόρο μετά από αίτημα του προέδρου της Ομόνοιας.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον δήμαρχο Χειμάρρας την ακύρωση του σχεδίου ανάπλασης ή το πάγωμα της υλοποίησης του ώστε να γίνουν βελτιώσεις καθώς θίγονται ανεπανόρθωτα πολλές οικογένειες και γενικότερα αντίκειται στο συμφέρον όλων των δημοτών. Ο κ. Παππάς επισήμανε την πάγια θέση της Ομόνοιας για την Χειμάρρα όπου έχει προτεραιότητα την επίλυση του περιουσιακού με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Του πρότεινε συνεργασία για την επίλυση του περιουσιακού καθώς όπως είπε, εάν υπάρχουν ειλικρινείς προθέσεις για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου δε χωρούν πολιτικές διαφωνίες και μόνο έτσι αποδεικνύει πως θέλει το καλό της Χειμάρρας και όχι των επιχειρηματιών που θέλουν να υφαρπάξουν τις περιουσίες τους αλλοιώνοντας παράλληλα το χαρακτήρα και τη σύνθεση της περιοχής.

Ο κ. Γκόρος επέμενε να υποστηρίζει τα «οφέλη» της συγκεκριμένης μελέτης υποστηρίζοντας πως οι αντιδράσεις έχουν πολιτικά κίνητρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των οικογενειών.

Η αντιπροσωπεία παρέδωσε επιστολή στον δήμαρχο, υπογεγραμμένη από την Ομόνοια, την Συμμαχία για την Προστασία των Περιουσιών στα Παράλια και εκπροσώπων των οικογενειών, όπου επισημαίνονται οι νομικές παραβάσεις και οι αρνητικές συνέπειες για την κοινότητα της μελέτης ανάπλασης του κέντρου της Χειμάρρας και την άμεση ακύρωση της. Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Χωροταξίας, στον Πρόεδρο του Ανώτατου Έλεγχου του Κράτος, σε προέδρους κομμάτων και στις ξένες αντιπροσωπείες και πρεσβείες στην Αλβανία.

Πηγή: omonoia-deeem.org

Μητροπολίτης Κονίτσης:"Η Χειμάρρα κινδυνεύει τα έσ...
Χιμάρα, η αυθαιρεσία και η πελατεία της κυβέρνησης...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη