Ο Ζήσος Λούτσης στέλεχος του Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας


Το παρασκήνιο του διορισμού


Μία από τις πέντε  θέσεις των συντονιστών  και ελεγκτών του Υπουργείου Παιδείας της Αλβανίας, ανέλαβε ο πρώην Έπαρχος Φοινίκης και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA κ. Ζήσος Λούτσης.

Μετά τις επαναληπτικές  εκλογές και το δικαστικό μαραθώνιο που έδωσε τελικά τη νίκη στον υποψήφιο  του ΚΕΑΔ κ. Σωκράτη Σπύρο με μόλις μία ψήφο διαφορά, ο κ. Λούτσης είχε επιστρέψει στην προσφιλή του εργασία που είναι οι αγροτικές καλλιέργειες. Μετά από επτά χρόνια στην Επαρχία Φοινίκης και απουσίας από την παιδεία που είναι  το «επίσημο» επάγγελμα του, δεν μπορούσε να βρει θέση εργασίας.

 

Τελικά είτε από συγκυρία όπως λέει ο ίδιος, είτε από την άτυπη συνεργασία που έχει το κόμμα του με το αλβανικό  κυβερνητικό κόμμα που πιστεύουν άλλοι, βρεθηκε στέλεχος στην πρωτεύουσα, για την παιδεία όλης της Αλβανίας, με ειδικότητα την εκπαίδευση της Ελληνικής Μειονότητας.

 

 

Το παρασκήνιο

Ο κ. Λούτσης κατέθεσε αρχικά φάκελο για να διαγωνιστεί στη θέση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης,  στο νομό των Αγίων Σαράντα. Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου αρνήθηκε να δεχτεί το φάκελο του καθώς στις θέσεις αυτές που υποτίθεται ότι προκύπτουν από διαγωνισμό, στην πράξη  διορίζονται κομματικά στελέχη αφού είναι οι νομαρχιακές διευθύνσεις με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού. Ο κ. Λούτσης με πανεπιστημιακή καριέρα και με ένα αρκετά καλό βιογραφικό με έρευνες πάνω σε παιδαγωγικούς μεθόδους, απειλούσε με δικαστικές αγωγές, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει διαστάσεις, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον κ. Μπερίσα.  Προϊόν αυτών των ζυμώσεων και εντάσεων - από ότι λέγεται από το περιβάλλον του νέου κόμματος Μέγκα – ήταν  να προταθεί στον κ. Λούτση η μία από τις πέντε θέσεις των Συντονιστών και Ελεγκτών του Υπουργείου Παιδείας οι οποίες επίσης προκύπτουν απο "διαγωνισμό".

 

Βορειοηπειρώτης

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Το πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτου Σεβαστιανού π...
Ντοκιμαντέρ: Χιμάρα 1993 (βίντεο)

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Παρασκευή 01/07/22, 20:41

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη