Σφοδρή επίθεση του ελληνικού ΥΠΕΞ κατά Αλβανίας και του ανιστόρητου Έντι Ράμα περί «σωτηρίας της Ακρόπολης από τους Αλβανούς»

Σφοδρή επίθεση του ελληνικού ΥΠΕΞ κατά Αλβανίας και του ανιστόρητου Έντι Ράμα περί «σωτηρίας της Ακρόπολης από τους Αλβανούς»

Άμεση και σφοδρή απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ κατά της Αλβανίας και του Έντι Ράμα μετά τις ανιστόρητες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού περί «σωτηρίας της Ακρόπολης από τους Αλβανούς» και ότι «η Χιμάρα είναι αλβανική»!

Είναι σαφές ότι ο Έντι Ράμα επιχειρεί έτσι να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, έτσι το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρεται σε συγκεκριμένο σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Όπως αναφέρει «η αλβανική ηγεσία συγχέει την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για την ιστορία με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για την προστασία την Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που είναι γηγενής με κατοχυρωμένα δικαιώματα».

Τα Τίρανα δηλαδή επιχειρούν να «εξαφανίσουν» την Ιστορία για να «λύσουν» τα «προβλήματά» τους που είναι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Μέσα στην ανακοίνωση είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό ΥΠΕΞ μίλησε για «ναρκοθέτηση της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας» ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι αυτή περνάει από την Αθήνα»

Παρακάτω σας παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ

Οι επίσημοι αλβανικοί φορείς δεν μπορούν να διατείνονται urbi et orbi ότι τα μειονοτικά δικαιώματα είναι σεβαστά σε όλη την αλβανική επικράτεια, την ίδια στιγμή που τα παραβιάζουν στην πράξη, ναρκοθετώντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τους.

Tα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: τα ειδοποιητήρια για την κατεδάφιση κτηρίων, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας εστάλησαν σε άτομα, που ήταν όλα ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για μία μεθόδευση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.
Oι σχετικές χθεσινές δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων παραπέμπουν σε παρωχημένες συλλογιστικές, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα ισχύοντα πρότυπα προστασίας μειονοτικών δικαιωμάτων σε σύγχρονα, δημοκρατικά και ευρωπαϊκά κράτη.

Η αλβανική ηγεσία συγχέει την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για την ιστορία με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για την προστασία την Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που είναι γηγενής με κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Ελλάδα και Αλβανία - Πραγματικότητα και ψευδαισθήσ...
Η συμμετοχή της Αλβανίας στην επίθεση κατά της Ελλ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη