Διαμαρτυρία των κατοίκων της Χιμάρας για περιουσιακό έξω από το δημαρχείο

Διαμαρτυρία των κατοίκων της Χιμάρας για περιουσιακό έξω από το δημαρχείο

Η Χειμαρριώτες συνεχίζουν τον αγώνα για την προστασία των περιουσιών τους. Σήμερα, το Παράτημα της Ομόνοιας στη Χειμάρρα σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Προστασία των Περιουσιών στις Ακτές του Ιονίου», με πρόεδρο τον επιχειρηματία Νίκο Νεράντζη διαδήλωσαν μπρωστα στο δημαρχείο. Σε δηλώσεις του στα αλβανικά μέσα ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας κ. Φρέντης Μπελέρης δήλωσε η δημοτική αρχή και η κεντρική εξουσία λειτουργούν χωρίς ίχνος διαφάνειας και δημοκρατικότητας. Ο κ. Νεράντζης, που συμβολικά είχε δεθεί με αλυσίδες, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης, το οποίο έχει στόχο να υφαρπάξει τις περιουσίες τους, δήλωσε εκτός των άλλων, ότι «θα προβάλουμε αντίσταση στις μπουλντόζες της κυβέρνησης». Κατηγόρησε επίσης, το Δήμαρχο Γκόρο ως ΄΄υπηρέτη της εξουσίας των μασκαράδων΄΄ , προσθέτοντας ότι δεν δέχθηκε αντιπροσωπεία των κατοίκων για να ακούσει τα προβλήματα τους.

Η ανακοίνωση τύπου του ΚΕΑΔ

«Σήμερα πριν από το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Χειμάρρας διαμαρτυρήθηκαν για μία ακόμα φορά μπροστά από το Δήμο, για τα βασικά δικαιώματά τους: των περιουσιών τους, της προστασίας της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής τους καθώς και για την προοπτική ανάπτυξής της.

Για μία ακόμα φορά, τα αιτήματά τους για διάλογο και διαφάνεια, ήρθαν αντιμέτωπα με τις κλειστές πόρτες του Δήμου και την αυθάδη σιωπή του Δημάρχου κ. Γκόρου.

Το ΚΕΑΔ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του με τα νόμιμα αιτήματα των κατοίκων και απευθύνεται στον Π/Θ Ράμα, καλώντας τον να ξεκινήσει χωρίς να χάσει χρόνο, προσωπικά και όχι μέσω των τοπικών μαριονετών του, εποικοδομητικό διάλογο με την τοπική κοινότητα, προκειμένου να δρομολογηθεί λύση στα ζωτικής σημασίας προβλήματα χορήγησης τίτλων ιδιοκτησίας στους νόμιμους ιδιοκτήτες και καταγραφής των περιουσιών, προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και της φυσικής ομορφιάς, κατάρτισης ενός ρεαλιστικού σχεδίου ανάπτυξης των υποδομών που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στην περιοχή, το οποίο θα διασφάλιζε την προοπτική αυτού του τουριστικού μαργαριταριού, μαζί με την τοπική κοινότητα και προς το συμφέρον της, και όχι στην υπηρεσία των παράνομων και καταχρηστικών συμφερόντων διαφθοράς των ισχυρά οικονομικών ομίλων.

Ο κ. Ράμα θα πρέπει να εγκαταλείψει, πριν να είναι αργά, την επιλεκτική, πελατειακή πολιτική προκαταλήψεων εις βάρος της Χειμάρρας και των κατοίκων της.

Κάνουμε επίσης έκκληση στις πολιτικές παρατάξεις και σε όλους τους πολίτες της χώρας, για αλληλεγγύη με τους κατοίκους της Χειμάρρας στις προσπάθειες τους να αποτρέψουν την εφαρμογή του κακόβουλου σχεδίου που έχει ως στόχο την υφαρπαγή των περιουσιών τους. Η επιτυχία αυτού του σχεδίου θα αποτελούσε το πιο δυσοίωνο προηγούμενο για κάθε νόμιμο ιδιοκτήτη και κάθε ελεύθερο πολίτη της χώρας.

Τι είδους προσέγγιση με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα μπορούμε να προσδοκούμε στη χώρα μας, όταν επικρατούν συνθήκες κυβερνητικής αυθάδειας, παντελούς ελλείψεως διαλόγου και διαφάνειας, και επιβολής του παράνομου μέσω της κρατικής βίας;».

Πηγή: omonoia-deeem.org/

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου