Αρπάζουν τις περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα!

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Χειμαρριωτών:

Αλβανοί καταπατητές με τις «πλάτες» του νέου Δημάρχου

• Σε πλήρη εξέλιξη είναι η απόπειρα Αλβανών καταπατητών – μεγαλοκατασκευαστών να υφαρπάξουν περιουσίες Ελλήνων της Χειμάρρας! «Πλάτες» σε όλους αυτούς, βάζει ο νέος δήμαρχος Γιώργος Γκόρος, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του!
Παράλληλα και προφανώς για να ικανοποιήσει τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία της περιοχής, ο Δήμαρχος προχώρησε και σε μια άλλη απόφαση που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις του Ελληνικού στοιχείου, που είναι αφορά την απομάκρυνση της προτομής του Αριστοτέλη Γκούμα, που είχε δολοφονηθεί «επειδή μιλούσε ελληνικά», από τον περίβολο του Ναού όπου είχε τοποθετηθεί πέρυσι το καλοκαίρι.
Η πολιτική του νέου δημάρχου – που είχε υποστηριχθεί από το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα- έρχεται να ανατρέψει αυτή του προκατόχου του, και Προέδρου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Βασίλη Μπολάνου, ο οποίος σθεναρά είχε αντιμετωπίσει τις απόπειρες των Αλβανών επιχειρηματιών να «καταλάβουν» τις ιδιοκτησίες των Ελλήνων και να εμποδίσει την αυθαίρετη δόμηση, η οποία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής. Η Ένωση Χειμαρριωτών
Στις αρνητικές εξελίξεις που διαγράφονται για τους Έλληνες και γενικά για το περιβάλλον της Χιμάρας, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ», η οποία κάνει λόγο για «επικίνδυνες και ανεύθυνες συμπεριφορές» της νέας δημοτικής αρχής. Μπροστά μάλιστα στη νέα αρνητική κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλία ίδρυσης συνδέσμου ζημιωθέντων στην περιοχή του Παλέρμου με σκοπό να τους βοηθήσει σε δίκη για να υποστηρίξουν τις περιουσίες τους. Η Ένωση εστιάζει την καταγγελία της σε τρείς συγκεκριμένες περιπτώσεις:
- Η πρώτη αφορά την απόπειρα να γίνει υφαρπαγή από τον επωνομαζόμενο «ΤΣΑΝΗ», μέσω της δικαστικής οδού, των περιουσιών 150 οικογενειών Χειμαριωτών. Κατά της απόφασης του Ανώτατου Αλβανικού Δικαστηρίου είχε προσφύγει ο Β. Μπολάνος, η υπόθεση επανήλθε σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αλλά στη δίκη δεν εκπροσωπήθηκε ο Δήμος, κάτι που κάθε άλλο παρά τυχαίο θεωρείται.
- Η δεύτερη αφορά το όργιο της αυθαίρετης δόμησης σε όλες τις περιοχές της Χειμάρρας από Αλβανούς μεγαλοκατασκευαστές, που προκαλούν ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές ζημιές σε Δρυμάδες, Γιάλι και Λογαρά.
Τέλος η Ένωση Χειμαρριωτών, αναφέρεται και στην μεταφορά της προτομής του αδικοσκοτωμένου Αριστοτέλη Γκούμα από την Εκκλησία στον τάφο του, κατηγορώντας το Δήμαρχο ότι αυτή θα είχε αποφευχθεί, αν είχε χορηγούσε άδεια και δεν παραπλανούσε την οικογένειά του για το αντίθετο μέχρι την τελευταία στιγμή.
Η Ένωση, σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της, επισημαίνει ότι το μόνο θετικό που έχει επιδείξει ο σημερινός Δήμαρχος, είναι να προβάλλει ως δικά της, έργα που είχαν δρομολογηθεί από την Διοίκηση του Βασίλη Μπολάνου. Επιχειρεί μάλιστα να θέσει τέλος στην προπαγάνδα και τη λασπολογία σε βάρος του τ. δημάρχου, καλώντας όποιον έχει στοιχεία που τυχόν ευθύνες του για τις καταπατήσεις και την αυθαίρετη δόμηση, να τα δημοσιεύσει άμεσα.
Οι Έλληνες της Χειμάρρας για άλλη μια φορά δοκιμάζονται και ασφαλώς πέρα από τις πιέσεις και τις διαμαρτυρίες των Συλλόγων της, είναι αναγκαία και η παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας…

 

Πρωινός Λόγος

 

Σχόλιο: Ενώ η Ένωση Χειμαρριωτών έκανε ονομαστικές καταγγελίες, για πλήρη αδιαφορία για την υπόθεση "Τσάνη", για περιπτώσεις παράνομης ανοικοδόμησης, για κατασκευαστές που χτίζουν με τις πλάτες του Γκόρου κ.α κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτά παρά μόνο ο Πρωινός Λόγος. Οι υπόλοιποι προτιμούν να ασχοληθούν με το γιατί η ένωση δεν κατηγόρησε την εκκλησία, μάλλον αυτό είναι πιο σοβαρό για τους ίδιους.

Θεματολογία εκπομπής Βόρειος Ήπειρος.gr
Η ενότητα για την οποία όλοι μας φωνάζουμε και όλο...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη