Διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Χιμάρα

Διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Χιμάρα

Στις 14 Οκτωμβρίου πραγματοποιήθηκε διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Χιμάρα η οποία διοργανώθηκε από την τοπική οργάνωση Ομόνοια Χιμάρας, την οργάνωση Κοινότητα Χιμαριωτών και από την Συμαχεία για την Προστασία της Περιουσίας.

Οι διαδηλωτές, που ήταν στην πλειοψηφία τους κάτοικοι της Χιμάρας δήλωσαν την αντίθεση τους:

- Στην κατεδάφιση κτηρίων ιστορικής σημασίας στην Χιμάρα και ιδιετερος στην κατεδάφιση σπιτιών και τοπικών επιχειρήσεων.

- Στην προσπάθεια αλλοίωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Χιμάρα απο την τοπική αρχή και από την κυβέρνηση της Αλβανίας μέσω τον προγραμάτων επένδυσης του Υπουργίου Πολιτιζμού και του Αλβανικού Ταμείου Ανάπτυξης που διαχιρίζεται κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Στην έλλειψη διαφάνειας στο σχεδιασμο του νέου σχεδίου πόλης της Χιμάρας και στην πραγματοποίση επενδύσεων που γίνονται στο δήμο Χιμάρας.

Μετά την λήξη της διαμαρτυρίας μια ομάδα που εκπροσωπούσε της τοπικές οργανώσεις ζήτησε να συναντηθεί με τον Δήμαρχο αλλά η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε γιατί ο Δήμαρχος δεν εμφανίστηκε. Οι οργανωτές της διαδήλωσης αποφάσισαν πώς αν δεν συναντηθούν με τον Δήμαρχο Χιμάρας μέχρι την Πέμπτη 20 Οκτωμβρίου τότε την Παρασκευή 21 Οκτωμβρίου θα πραγματοποιηθεί άλλη διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο Χιμάρας.

Αυτόνομος

Στο επίκεντρο της αλβανικής πολιτικής και διπλωματ...
Πύρρος Δήμας, συνέντευξη στην Καθημερινή
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click