Συνάντηση Γ. Σούρλα με τον Ilir Meta πρόεδρο του Αλβανικού Kοινοβουλίου για τους άταφους Ήρωες του 1940

Συνάντηση Γ. Σούρλα με τον Ilir Meta πρόεδρο του Αλβανικού Kοινοβουλίου για τους άταφους Ήρωες του 1940

Εντός των προσεχών ημερών θα συγκληθεί η Μικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδος - Αλβανίας για να αρχίσουν οι εργασίες αναζήτησης και περισυλλογής των οστών των 7976 πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στα δύο Στρατιωτικά Κοιμητήρια στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες, όπως προβλέπει η Συμφωνία που κυρώθηκε με νόμο το 2010- μετά από μακροχρόνιους και επίμονους αγώνες - από τα δύο Κοινοβούλια.

Τη διαβεβαίωση αυτή, έδωσε ο Πρόεδρος του Αλβανικού κοινοβουλίου Ilir Meta στο Γ. Σουρλα που τον συνάντησε με την ιδιότητα του Επιτίμου Προέδρου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων του Έπους 1940.

Ο Γ. Σούρλας χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη αυτή, αρκεί όπως τόνισε να πραγματοποιηθεί και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα απραξίας, που παρατηρήθηκαν μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, λόγω της τότε άρνησης της αλβανικής πλευράς να συγκληθεί η Μικτή Επιτροπή. Έστω και μετά από 75 χρόνια, πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η μεγάλη εθνική και ανθρωπιστική εκκρεμότητα, να γίνει ο «ευπρεπής και τιμητικός» ενταφιασμός των ηρώων και να επιτελέσουν οι συγγενείς αυτών το ιερό τους καθήκον.

Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων, τόνισε ο Γ. Σούρλας θα παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πρόοδο των εργασιών και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια εκπλήρωσης του ιστορικού και ιερού χρέους προς τους πεσόντες Έλληνες μαχητές.

Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρ...
Τσίπρας: Να προστατεύσουμε τις ελληνοαλβανικές σχέ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη