Οι «Αμαρτίες» του Ξέρα και οι μπίζνες με γραφείο τελετών για οργανώσεις κοινωνικών εκδηλώσεων

Οι «Αμαρτίες» του Ξέρα και οι μπίζνες με γραφείο τελετών για οργανώσεις κοινωνικών εκδηλώσεων

Στην δημοσιότητα δόθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα πειστήρια της απόφασης του δικαστηρίου των Τίρανων με την οποία καταδίκασε σε φυλάκιση τον πρώην υπουργό Σπύρο Ξέρα για 1,8 χρόνια αλλά και των υφιστάμενων του οι οποίοι κατηγορούνται για “ κατάχρηση εξουσίας και κλοπή δημόσιου χρήματος” .

Σύμφωνα με την ανάλυση της απόφασης, παρουσιάζονται κάποιες από τις παρανομίες των κατηγορούμενων για πλαστογραφία εγγράφων που αναφέρονταν σε δραστηριότητες ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ακόμα διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην δημοπρασία επιλογής εταιρείας για την οργάνωση των δραστηριοτήτων κοινωνικών ομάδων. Συγκεκριμένα τον διαγωνισμό κέρδισε μια κοινοπραξία εταιρειών, αποτελούμενη από 2 εταιρείες και εισέπραξαν περίπου 20.000€. Όμως ι η κοινοπραξία των εταιρειών αυτών δεν είχε τις απαραίτητες δυνατότητες και εμπειρία για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.

«Γραφείο τελετών πραγματοποιούσε κοινωνικές εκδηλώσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες »

Το δικαστήριο αναφέρει πως οι δυο ιδιωτικές εταιρίες που επιλέχτηκαν από το συγκεκριμένο υπουργείο είχαν σαν κύρια δραστηριότητααπό οικοδομικά υλικά μέχρι την τέλεση κηδειών (γραφείο τελετών) και όχι διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων.

Επίσης σε πλαστά έγγραφα εντοπίστηκε η υπογραφή διευθυντικού στελέχους του κ. Ξέρα για εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν 3 ημέρες μετά την αποχώρηση της από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι «αμαρτίες» του κ. Ξέρα

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει πως η κατηγορούμενοι έχουν πραγματοποιήσει εικονικές εκδηλώσεις και εισέπραξαν περίπου 215.000€ από το ταμείο του υπουργείου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση οι δραστηριότητες αυτές δεν είχαν καμία σχέση με τις πραγματικές προϋποθέσεις που είχαν εγκριθεί στον αρχικό τους σχεδιασμό και στην χειρότερη των περιπτώσεων δεν είχαν πραγματοποιηθεί καθόλου.

Στους φάκελους των δραστηριοτήτων εντοπιστήκαν φωτογραφίες επεξεργασμένες από βίντεο που άνηκαν σε άλλες εκδηλώσεις και χωρίς να υπάρχει ούτε μια απόδειξη που να δικαιολογούν τα έξοδα.

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε συγκεκριμένα ανύπαρκτα προγράμματα εκδηλώσεων:

-Πρόγραμμα «Προτεραιότητα Μειονοτήτων και ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»

«Ανύπαρκτη 8ημερη εκδήλωση στην ΔΡΟΠΟΛΗ αξίας 55.000€»

Στο φάκελο του προγράμματος εντοπιστήκαν έγγραφα που αναφέρουν ότι έγινε εκδήλωση 8 ημερών, Ιούνιο με Ιούλιο 2013, στην Δρόπολη. Όμως το DVD που βρέθηκε στο συγκεκριμένο φάκελο είχε εικόνες από την εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2013 και ήταν αφιερωμένη προς τιμή του αείμνηστου Δερβιτσιώτη ποδοσφαιριστή Λευτέρη Μίλου.

Τα στοιχεία που έχουν έρθει στην δημοσιότητα για την παραπάνω 8ημερη εκδήλωση η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στην περιοχή τη ςΔρόπολης οι κατηγορούμενοι εισέπραξαν περίπου 55.000€, περίπου 7.000€ την ημέρα.

Σε άλλο φάκελο δραστηριότητας που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα πλαστά έγραφα από τις 28 Ιουνιου-1 Ιουλίου 2013 βρέθηκε ένα DVD από άλλη εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2013, η οποία είχε χρηματοδοτηθεί από το ΚΕΑΔ και όχι από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ταυτόχρονα όμως και οι φωτογραφίες που υπήρχαν μέσα στο φάκελο δεν αντιστοιχούσαν στο συγκεκριμένο γεγονός.

-Πρόγραμμα «Η αξία της 3η Ηλικίας για την Κοινωνία»

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κόστισε περίπου 30.000€ και φέρεται το υπουργείο να πλήρωσε την διαμονή 50 ηλικιωμένων για 2 ημέρες στην περιοχή Δυρράχιο.

Σύμφωνα με το δικαστήριο η παραπάνω η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε καθόλου καθώς επίσης και κάποιες άλλες δραστηριότητες που εμφανίζονται να έχουν γίνει μόνο στα χαρτιά.

Τέλος σε πρόγραμμα που αφορούσε τα τυφλά παιδιά παρατηρήθηκε στα χαρτιά ότι πραγματοποίησε εκδήλωση και για την οποία προμηθευτήκαν ηχεία 10.000 wattκαι αλλά ηχητικά-φωνητικά μέσα για 6 ημέρες. Ενώ οι φωτογραφίες που βρέθηκαν μέσα στο φάκελο αυτό διαπιστώνεται ότι εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε σχολικές αίθουσες με την χρήση ενός Cd-player.

Ο ανιστόρητος επίτροπος Χάν και οι αργοπορημένες α...
Δωρεά βιβλίων στα ελληνικά σχολεία της ΕΕΜ από την...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη