Από σήμερα οι αιτήσεις για τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων

Από σήμερα οι αιτήσεις για τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τους ανασφάλιστους Πόντιους και Βορειοηπειρώτες, αλλά και όλους τους ανασφάλιστους υπερήλικες, που θα δουν να διορθώνεται μια κοινωνική σε βάρος τους αδικία. Σε εφαρμογή των διατάξεων που ψηφίστηκαν στον πρόσφατο νόμο για το Ασφαλιστικό, από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου θα γίνονται δεκτές από τον ΟΓΑ οι αιτήσεις τους για το επίδομα των 360 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ αναφέρει ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συντομότερη επεξεργασία των αιτήσεων. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και οι παλιοί δικαιούχοι, θα πρέπει να μελετήσουν τις –αυστηρότερες σε σχέση με το παρελθόν– προϋποθέσεις, να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν στους ανταποκριτές του ΟΓΑ. Από τους ανταποκριτές οι δικαιούχοι θα μπορούν να παίρνουν και την προσυμπληρώμενη με τα στοιχεία τους φόρμα.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, οι πρώτες πληρωμές του επιδόματος αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο. Αυτό που γενικά ισχύει, όμως, είναι ότι τα χρήματα θα πιστώνονται την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν που έγινε η αίτηση.

Κατεβάστε από ΕΔΩ την εγκύκλιο του ΟΓΑ, στην οποία αναφέρονται όλα τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομιστούν, ενώ περιγράφονται και οι προϋποθέσεις για να είναι κάποιος δικαιούχος του συγκεκριμένου επιδόματος.

Πηγή: Πόντος News

Αυξημένη η κίνηση στην Κακαβιά κατά τον μήνα Αύγου...
Όταν η ΑΥΓΗ υμνούσε τον Πύρρο Δήμα!
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click