Υπεγράφη η Κ.Υ.Α για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες

Επιβεβαιώνοντας τις δημοσιεύσεις μας για το πού βρίσκεται η διαδικασία για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες (το οποίο αντικαθιστά τις συντάξεις Ποντίων και Βορειοηπειρωτών), ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ανακοίνωσε ότι μπήκαν οι υπογραφές στην Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συγκεκριμένα στην προσωπική του ιστοσελίδα έγραψε:
«Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) επαναχορήγησης του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, με βάση το άρθρο 93 του νέου ασφαλιστικού νόμου. Μέσα στον Αύγουστο οι δικαιούχοι θα κληθούν από τον ΟΓΑ να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που ορίζει ο νόμος. Ως γνωστόν το συγκεκριμένο επίδομα που αφορούσε τους παλιννοστούντες Πόντιους, τους Βορειοηπειρώτες και τους Κωνσταντινουπολίτες είχε καταργηθεί με το Νόμο 4093/2012 από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.»

Τα παραπάνω ο κ. Τριανταφυλλίδης τα επανέλαβε στην τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΙ και στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 .

Να διερευνήσουμε πως οι πληρωμές των 360 ευρώ από τον ΟΓΑ δεν θα γίνουν άμεσα καθώς η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να περαστεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, διαδικασία για την οποία απαιτούνται τουλάχιστον 30 ημέρες.