Τίρανα: Βαριά πρόκληση στο Μπαηράμ

Τίρανα: Βαριά πρόκληση στο Μπαηράμ

Το Φιτέρ Μπαηράμ, είται τη μεγαλύτερη γιορτή τους έχουν σήμερα οι Μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο. Προφνώς και η Μουσουλμανική Κοινότητα της Αλβανίας.

Μόνο που οι επίσημοι διπικούντες και προεδρεύοντες τη ήταν στη γωνία…
Τον πρώτο ρόλο και λόγο είχαν οι Ιμάμηδες απ τη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για βαρύτατη πρόκληση με ευθύνη και συμμετοχή της πολιτείας. Μιας πολιτείας που ρητορικά τουλάχιστον διατείνεται ότι εργάζεται για την Ευδωπαική Ένταξη.

Την τελετή μετέδιδε σε κάθε λεπτομέρεια η Κρατική Τηλεόραση και για πολλοστή φορά είχε παραχωρηθεί η Κεντρική Λεοφώρος των Τιράνων, μπροστά απ το Μέγαρο του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της χώρας. Και δεν θα ήταν μεγάλο το ατόπημα τηα μετάδοσης εάν δεν ήταν ακδιβώς το θέμα της προβολής του Μεγάλου Ιμάμι της Κιαμπέ απ τη Σαουδική Αραβία, γνωστός για εμπρηστικά κυρήγματα

Ακόμη ένα στοιχείο του ισλαμικού βιασμού της πολιτείας με στόχο την ισλαμοποίηση του δημοσίου βίου της χώρας ήταν η παρουσία του μειμένου στο Ισλάμ αντιπροέδρου της Βουλής και ταραχοποιού εθνικιστή Σπετίμ Ιντρίζι. Απ την τηλεοπτική μετάδοση ήταν εύκολο να διαπιστωθεί η οικιότητα του με τους ιμάμιδες.

Πηγή: tachydromos.org

Η ελληνική εκπομπή "Περπατώντας στον τόπο μας" (βί...
Εκδήλωση μνήμης στον Ευάγγελο Ζάππα την Τρίτη στο ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη