Η αλβανική απάντηση στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ για τα επεισόδια στην Χιμάρα

Η αλβανική απάντηση στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ για τα επεισόδια στην Χιμάρα

“Το Υπουργείο Εξωτερικών Αλβανίας εκφράζει την λύπη του που η γειτονική Ελλάδα θέλει να χρησιμοποιεί πράξεις ανάξιες τελεσθέντες χθες από κάποια άτομα στην Χιμάρα, θέλοντας να τις συμπεριλάβει στις υποθέσεις σεβασμού των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία»

« Η εν λόγω υπόθεση αντιμετωπίζεται από τα αρμόδια αλβανικά όργανα. Στα πλαίσια αυτά, η αντίδραση του Υπ Εξ Ελλάδος αποτελεί παρέμβαση κατ’ επανάληψη στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την δέσμευση τις Ελλάδος για σχέσεις καλής γειτνίασης»

Είναι απαράδεκτο που, a priori, και κάθε φορά, να προκαλούνται και να νομιμοποιούνται πατερναλιστικοί ισχυρισμοί για την Χιμάρα. Όσο η ιστορία τόσο και το παρών μαρτυρούν ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει καμία βάση για να διαφημιστεί η Χιμάρα ως μειονοτική περιοχή. Οι συνεχόμενες προσπάθειες για να χρησιμοποιηθούν προσωπικές οι συλλογικές δυσαρέσκειες, σκοπεύουν στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας, της εξαιρετικής συνύπαρξης μεταξύ του αλβανικού λαού και της Ελληνικής Μειονότητας, η οποία χαίρεται πλήρη δικαιώματα, με βάση την νομοθεσία της χώρας, όσο και των διεθνών κανόνων και συμβάσεων.»

ΝΔ: Καταδικάζουμε την βία εναντίον της ελληνικής μ...
Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τα απαράδεκτα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη