Καθυστερούν οι διαδικασίες πολιτογράφησης


Απ' το 2008 στο 2012 και έπεται συνέχεια

 

Η χώρα μας για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις μελλοντικές τις υποχρεώσεις πρόσφατα υπέγραψε το δεύτερο εν σειρά μνημόνιο με τους Ευρωπαϊκούς της εταίρους ούτως ώστε η κρίση (οικονομική πρωτίστως) που την ταλαιπωρεί να αποτελέσει μελλοντικά ένα κακό όνειρο.

 

Το μνημόνιο λοιπόν προβλέπει πολλούς τρόπους μείωσης κρατικών δαπανών και εξορθολογισμό υπηρεσιών. Με μια τέτοια "εξορθολογισμένη" υπηρεσία ήρθαμε αντιμέτωποι όλοι οι Βορειοηπειρώτες οι οποίοι επιθυμούμε να πολιτογραφηθούμε ως Έλληνες και στα χαρτιά. Ο κυκεώνας της γραφειοκρατίας δεν μπορεί να νικηθεί ούτε με μνημόνια ούτε με ευχολόγια πολιτικών.

 

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις Βορειοηπειρωτών που εδώ και περίπου 4  χρόνια, ενώ έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δεν έχουν κληθεί να ορκιστούν ή ορκίστηκαν και έχουν ακόμη ανούσιες εκκρεμότητες. Αναφέρουμε ενδεικτικά μια περίπτωση πολιτογράφησης που ξεκίνησε το 2008 και δεν έχει έρθει ακόμα εις πέρας. Στο τελευταίο της στάδιο δε, προκύπτουν τα εξής ευτράπελα, χάνονται έγγραφα με δικαιολογία την μετακόμιση της υπηρεσίας της αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής απ' την Υπατίας στην Βούλγαρη, κατά την ορκωμοσία πολιτογράφησης τον 12ο του 2011 ενώ ήδη απαιτείται η συμπλήρωση μιας υπεύθυνης δήλωσης χωρίς να παρέχονται στοιχεία για τον τρόπο συμπλήρωσης, μετά από αρκετό καιρό, συγκεκριμένα τον 3ο του 2012, ενημερωθήκαμε πως ο φάκελος έχει κολλήσει διότι η δήλωση αυτή έπρεπε να συμπληρωθεί με πεζά γράμματα ώστε να τονιστούν.

 

 

Τα αίτια της κολλυσιεργίας αυτής πολλά: Πρώτο και κύριο η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία, το υπερτροφικό ελληνικό δημόσιο το οποίο, αναμέναμε ελέω μνημονίου και εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον να είχε εμφανίσει σημάδια βελτίωσης ενώ στον αντίποδα τελικά είναι στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων σαράντα ετών. Ο μονοδιάστατος σκοπός της ήδη υπάρχουσας κυβέρνησης να δουλέψει μόνο για το PSI είναι ή δεύτερη αιτία κολλυσιεργίας, λες και η χώρα δεν έχει άλλες ανάγκες. Βέβαια εάν αυτή η κυβέρνηση με το ίδιο σχήμα διεκδικούσε εκ νέου το χρίσμα από το λαό στις επερχόμενες εκλογές τότε οι διαδικασίες θα είχαν επισπευθεί με σκοπό να προσελκύσουν νέους "ευχαριστημένους" ψηφοφόρους.

 

Ειδικά όσον αφορά τους άντρες οι οποίοι θα κληθούν να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν φαινόμενα δυσάρεστα εξαιτίας των μακροχρόνιων διαδικασιών, όπως το να πρέπει να εγκαταλείψουν το επάγγελμα και την οικογένειά που έχουν δημιουργήσει λόγω ήδη μεγάλης ηλικίας κατά την κλήση τους.

 

Θα θέλαμε αυτό το κείμενο να έχει πολλούς αποδέκτες, ειδικά κρατικούς λειτουργούς αλλά αμφιβάλουμε γι' αυτούς καθώς αγωνίζονται για την αέναη διατήρηση των κεκτημένων τους ήτοι της θέσης τους. Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο εμπόδιο που αντιμετωπίζουμε για το αυτονόητο, στο να θεωρούμαστε και να είμαστε επισήμως Έλληνες πολίτες.

 

Χάονας - blog.himara.gr

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Το πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτου Σεβαστιανού π...
Ντοκιμαντέρ: Χιμάρα 1993 (βίντεο)

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Παρασκευή 01/07/22, 20:12

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη