Εορτασμός της 25ης Μαρτίου σε διάφορες περιοχές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας


Ανακοίνωση Τύπου Ομόνοιας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάσθηκε και φέτος η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας σε διάφορές περιοχές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 σε εκδήλωση που οργάνωσε το Παράρτημα της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Αγίων Σαράντα στο κεντρικό αμφιθέατρο της πόλης παρευρέθησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κύριος Νικόλαος Κοτροκόης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κύριος Βασίλης Μπολάνος, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κύριος Ευάγγελος Ντούλες, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Αγίων Σαράντα Χαράλαμπος Παντέχης, έπαρχοι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, και πλήθος κόσμου. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο κος  Χαράλαμπος Παντέχης ενώ χαιρέτησαν ο κύριος Κοτροκόης, ο κύριος Μπολάνος και ο κύριος Ντούλες. Ακολούθησε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το σχολείο της Λιβαδειάς, το Εκκλησιαστικό Λυκείο Μεσοποτάμου «Απόστολος Παύλος» και το σχολείο της πόλης των Αγίων Σαράντα.

 

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε εορτασμός στην πόλη της Χιμάρας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου κύριος Δημήτρης Περδίκης, μέλη της ΣΦΕΒΑ και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε εκδήλωση στην Πλατεία της πόλης της Χιμάρας. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας κύριος Νικόλαος Μπρίγκος. Στη συνέχεια η κυρία Σύλβια Μπούρμπου διάβασε χαιρετισμό του Προέδρου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κύριου Βασίλη Μπολάνου. Ακολούθησε πρόγραμμα από τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου του συγκροτήματος «Όμηρος» Χιμάρας.

 

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην Κορυτσά. Ο εορτασμός ξεκίνησε το πρωί  με δοξολογία στην παλαιά Μητρόπολη της Κορυτσάς. Παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κος Πεδιώτης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κύριος Μπολάνος. ο πρόεδρος του Παραρτήματος  ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Κορυτσάς κύριος Καραμέλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήσης Σικαλάγιας, εκπρόσωποι των Περιφερειών Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Κορυτσάς κ. Αντρέας Μάνος, οι τοπικές Δημοτικές, Δικαστικές και εκπαιδευτικές αρχές, οι διοικήσεις του Ελληνικού Σχολείου Κορυτσάς «ΟΜΗΡΟΣ» και του Ελληνικού Φροντιστηρίου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και πολλοί Βορειοηπειρώτες από άλλα μέρη όπως το Αργυρόκαστρο και η Χιμάρα. Χαιρέτησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κος Πεδιώτης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ κύριος Μπολάνος ο Δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης. Η συνέχεια δόθηκε στα εκπαιδευτήρια  ΟΜΗΡΟΣ με την παρουσίαση σχολικής εορτής. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παράθεση δεξίωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κορυτσάς σε όλους τους προσκεκλημένους από τον νέο  πρόξενο κ. Ιωάννη  Πεδιώτη.

 

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεος της Θεοτόκου στη Δερβιτσάνη από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.κ Δημήτριο. Παρευρέθησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κύριος Νικόλαος Κοτροκόης, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κύριος Ευάγγελος Ντούλες, ο Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας και βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος κύριος Σπύρος Ξέρας, ο Αντιπεριφεριάρχης Θεσσαλίας κύριος Ζήσης Γρηγορίου έπαρχοι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, ομάδα εκδρομέων συνταξιούχων δικαστικών από την Ελλάδα και πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές. Ακολούθησε εκδήλωση στο Μέγαρο Πολιτισμού Δερβιτσάνης. Την εκδήλωση άνοιξε ο Έπαρχος Κάτω Δρόπολης και πρόεδρος του Παραρτήματος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Αργυροκάστρου κος Δημήτρης Μαλιούκης, ενώ χαιρέτησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κύριος Νικόλαος Κοτροκόης, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κύριος Ευάγγελος Ντούλες, ο Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας και βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος κύριος Σπύρος Ξέρας, ο Αντιπεριφεριάρχης Θεσσαλίας κύριος Ζήσης Γρηγορίου και εκπρόσωπος των συνταξιούχων δικαστικών από την Ελλάδα.

 

Ακολούθησε πλόυσιο πρόγραμμα από το σχολείο της Δερβιτσάνης και από το Δημοτικό σχολείο «Πνοή Αγάπης» της πόλης του Αργυρόκαστρου.

 

Άγιοι Σαράντα 26 Μαρτίου 2012
Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Το πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτου Σεβαστιανού π...
Ντοκιμαντέρ: Χιμάρα 1993 (βίντεο)

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Παρασκευή 01/07/22, 20:18

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη