Νέα υπόθεση πλαστογραφίας τίτλων ιδιοκτησίας στην Χιμάρα

Νέα υπόθεση πλαστογραφίας τίτλων ιδιοκτησίας στην Χιμάρα

Ο εισαγγελέας Αυλώνας ανακοίνωσε την συντηρητική κατάσχεση κτήματος με έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή του κόλπου του Πανόρμου στην Χιμάρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Αλβανικό τύπο, το κτήμα ήταν υπό την ιδιοκτησία του Βασίλη Ράπο από την Χιμάρα, ο όποιος κατηγορείτε για πλαστογραφία του τίτλου ιδιοκτησίας που κατέχει και στηρίζετε στον νόμο 7501 περί αγροτικής γης.

Όπως διέρρευσε, ο αρχικός τίτλος ιδιοκτησίας έχει πλαστογραφηθεί και το κτήμα με έκταση 9.582 τ.μ με την προσθήκη του αριθμού 2 μπροστά από την αρχική έκταση και έγινε 29.582 τμ. Ο εισαγγελέας της Αυλώνας έχει ζητήσει την κατάσχεση της επιπλέον έκτασης των 20.000 τ.μ που παράνομα απέκτησε ο κατηγορούμενος ενώ θεώρησε νόμιμη την αρχική επιφάνεια των 9.582 τμ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως τα επιπλέον 20.000 τ.μ έχουν πουληθεί ή έχουν δοθεί σε τρίτους μέσω δωρεάς.

Επίσης, το κτήμα έκτασης 29.582 τ.μ είχε καταγραφεί στο κτηματολόγιο Αυλώνας κανονικά και χωρίς τα συνήθη εμπόδια που συναντούν οι κάτοικοι της Χιμάρας στην ίδια υπηρεσία.

Τις διαδικασίες για την ποινική δίωξη κίνησε μια οικογένεια που διεκδικεί με αμφισβιτούμενα έγγραφα ένα πολύ μεγάλο κτήμα στην ίδια τοποθεσία .

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου