Αλβανία: Κρατική αυθαιρεσία με Ευρωπαϊκά χρήματα

Αλβανία: Κρατική αυθαιρεσία με Ευρωπαϊκά χρήματα

Μοιρίζει πολύ χρήμα, πολύ περισσότερο μάλιστα απ’ ότι προηγούμενα προγράμματα όπως εκείνο της Παγκόσμιας Τράπεζας που εξέθεσε την προηγούμενη κυβέρνηση Μπερίσα, η ιστορία που ξεκίνησε και πάλι αυτή την άνοιξη στην παράκτια περιοχή Αυλώνα- Χιμάρα- Αγ. Σαράντα.

Προσεκτική ανάγνωση των ανακοινώσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Albanian Development Fund, αποκαλύπτει τη βιασύνη της Κυβέρνησης Ράμα, των ενδιαφερομένων γύρω του ώστε να ξεσκίσουν αναπτυξιακό δάνειο με ελαφρυντικούς όρους που έχει εμπιστευτεί στην Αλβανία η Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Councilof Europe Development Bank).

Μαργαριτάρια θα ανακαλύψει κανείς όπως ουσιαστικά και την μανιώδη έλξη του Ράμα – Κοκεδήμα να κατέβουν στην περιοχή με τις μπουλντόζες και αψηφώντας όλα τα κριτήρια διαχείρισης και βασικά το διάλογο και τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας.

Έχει πολύ ενδιαφέρον και πρέπει οι φορείς της τοπικής κοινωνίας της Χιμάρας αμέσως να αντιδράσουν εφόσον και διαθέτουν και τεράστιο δίκτυο επαφών στον έξω κόσμο ώστε να υπάρξει άμεσα ο έλεγχος της εν λόγω Τράπεζας για τις παραβιάσεις που γίνονται σε ζητήματα ιδιοκτησία κ.α. στην περιοχή. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός αυτό ότι με χρήματα της Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης εκτός απ’ την αδιαφάνεια με ενδεχόμενο το δόλο της διαφθοράς εφαρμόζεται ιδιοκτησιακή γενοκτονία, η καταπολέμηση της οποίας είναι βασική και ουσιαστική προτεραιότητα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση Ράμα και το Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης που τελεί υπ’ αυτή ανακοινώνει τώρα εκ των υστέρων ότι θέλει προσλάβει τεχνικό σύμβουλο για το σχεδιασμό του προγράμματος στους Δρυμάδες και Βουνό που αφορά στην αναβάθμιση των προσόψεων των κτιρίων, τον φωτισμό, τη διαμόρφωση πλατειών κ.α. Ύπουλα μέσα περνά και το ζήτημα της πολιτιστικός κληρονομιάς που δεν είναι άλλο παρά η δήμευση των εκκλησιών και μοναστηριών που η Υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας τους θέλει ως αίθουσες θεάτρου, πασαρέλα μόδας και χώρους συναυλιών!!!

Με χρήματα του Συμβουλίου της Ευρώπης επισημαίνουμε και πάλι.

Λοιπόν ενώ τα έργα προχωρούν εκεί με βάση την έμπνευση του κ. Ράμα Έντι και τα καλλιτεχνικά του μεταμεσονύκτια οράματα, τον σύμβουλο – αρχιτέκτονα το Ταμείο τον αναζητά μετά τις 13 Μάη.

Έχει πολλά τέτοια που πρέπει να τεθούν υπόψη της χρηματοδοτικής πηγής η οποία σημειωτέον δεν λειτουργεί μόνο με κριτήρια τραπεζικά αλλά και πολιτικά. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε ως ελληνισμός και ως Ορθόδοξη κοινότητα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι οξύμωρο και ενέχει όλη την υπουλότητα του Ράμα. Θέλει να καταχραστεί χρήματα οργανισμού που έχει ιδρυθεί ώστε να συμβάλει στην άμβλυνση καταπιέσεων σε μειονότητες, σε θρησκευτικές κοινότητες κ.α. και στην ενίσχυση της κοινωνικής κατανόησης, όπως εν προκειμένου το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η πρόκληση αυτή δεν πρέπει να περάσει τουλάχιστον απαρατήρητη. Υπάρχουν τρόποι η αυθαιρεσία του Ράμα να πάρει απάντηση όταν μάλιστα συνοδοιπορεί με επιχειρούμενα οικονομικά οφέλη!

Πηγή: tachydromos.org

Έχασε το βουλευτικό αξίωμα ο Κοκδήμα, παραβίασε το...
Αλβανία: Και άλλα κρατικά κονδύλια για τεμένη
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη