Εντάσεις και αποχωρήσεις κατα την διαδιακασία συγκρότησης του νέου Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Εντάσεις και αποχωρήσεις κατα την διαδιακασία συγκρότησης του νέου Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας  Ελλάδος

Εντάσεις και αποχωρήσεις είχαμε χθες στην συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβούλιου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Η πλειοψηφούσα παράταξη «Ενότητα για την Ήπειρο» με επικεφαλή τον Γιώργο Δόση κάθε άλλο μονό την ενότητα δεν έφερε κατά την τριτη συνεδρίαση της Πανηπειρωτικής αλλά κατάφερε να αποχωρήσουν οι υπόλοιπες εκλεγμένες παρατάξεις δηλαδή ''Ηπειρωτική Συσπείρωση'' με επικεφαλή τον Σωτήρη Κολιούση και η ανεξάρτητη υποψήφια απ την Βόρειο Ήπειρο κ. Ηλέκτρα Κική.

Η ανεξάρτητη εκλεγμένη κ. Ηλέκτρα Κική από την Βόρειο Ήπειρο εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

“Η «ΕΝΟΤΗΤΑ»ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε στις 14/4/2016 για τρίτη φορά το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με μοναδικό θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα.

Κατά τη συνεδρίαση προέκυψαν θέματα ουσιαστικά, θέματα που σχετίζονται με τη δημοκρατική λειτουργία του σώματος και όχι με τη διανομή αξιωμάτων.

Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα την κατάργηση από την πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Δόση, της πιο βασικής δημοκρατικής λειτουργίας της οργάνωσής μας, της αρχής της αντιπροσωπευτικότητας και της αναλογικής εκπροσώπησης.

Η βασική αυτή αρχή εφαρμόστηκε από το 2007 ανελλιπώς γιατί αντιπροσώπευε στα όργανα διοίκησης τη λαϊκή βούληση, εξασφάλιζε την πολυφωνία και την ομοφωνία, αξιοποιούσε συμβούλους όλων των συνδυασμών και έτσι διατηρούσε την Ενότητα που αποτελεί το μοναδικό όπλο της οργάνωσής μας.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιες «αναγκαιότητες» και ποιες «προτεραιότητες» οδήγησαν την παράταξη του κ. Δόση στην κατάργηση αυτής της δημοκρατικής αρχής, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να αποχωρήσω από τη συνεδρίαση, γιατί δεν ήθελα να συμβάλλω με την παρουσία μου και την ψήφο μου, στην κατάργηση της δημοκρατικής λειτουργίας του σώματος και στην επαναφορά του «εγώ διοικώ» και «εγώ αποφασίζω».

Η ιστορία θα τους κρίνει και θα με κρίνει.

Ηλέκτρα Κίκη

Σύμβουλος Πανηπειρωτικής”

Η ανακοίνωση της εκλεγμένης παράταξης «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»:

“ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Π.Σ.Ε.

(... και όσα ακολούθησαν στη συγκρότηση του προεδρείου)

Αγαπητοί συμπατριώτες

Η συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. και η εκλογή Προεδρείου ήταν μια διαδικασία που ξεπέρασε και τους πιο ευφάνταστους σεναριογράφους πολιτικών φαρσοκωμωδιών. Κι ήρθε σαν θλιβερή κορύφωση καταστάσεων που ταλανίζουν και απαξιώνουν χρόνια την κορυφαία οργάνωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας. Μια πλειοψηφούσα παράταξη, άλλοτε με τον τίτλο ΠΕΑΚ και τώρα ως «Ενότητα για την Ήπειρο, που σε τρεις διαδοχικές θητείες ταλαιπωρεί τη λειτουργία της ΠΣΕ για χάρη του παραγοντισμού και ττης θεσιθηρίας, μεταστρέφοντας το διαχρονικό προσκλητήριο της Πανηπειρωτικής, το κάλεσμα της ανιδιοτελούς προσφοράς στην υπηρεσία αξιών, σε ένα ιδιοτελές κυνήγι αξιωμάτων. Κάποιοι αναζητούν αξία στα αξιώματα, αφού στην προσφορά μόνιμα υπολείπονται.

Ανάλογα φαινόμενα ζήσαμε και στις δύο προηγούμενες θητείες, με τις εναλλαγές προεδρίας στο ήμισυ κάθε θητείας, με την πλειοψηφούσα παράταξη είτε αλληλοσπαρασσόμενη, είτε πρακτικά απούσα και περί άλλων τυρβάζουσα. Και στις δύο περιπτώσεις, η «Ηπειρωτική Συσπείρωση» στάθηκε αντάξια της διαχρονικής της προσφοράς και της αφοσίωσής της στη δημοκρατική λειτουργία, αρνούμενη να μπει σε διαδικασίες υπονόμευσης, αποστρεφόμενη κελεύσματα από μειοψηφούντες της πλειοψηφούσας παράταξης, να υποκλέψει την προεδρία, την ώρα που κάτι τέτοιο, με τις διαφοροποιήσεις και τις ανεξαρτητοποιήσεις της πλειοψηφίας, ήταν αριθμητικά διασφαλισμένο.

Όσα ζήσαμε τότε, το 2011 και το 2015, υπολείπονται κατά πολύ από όσα αναδείχθηκαν στην τωρινή συγκρότηση του Δ.Σ., μέσα από διαδικασίες πρωτοφανούς κατάπτωσης των συλλογικών μας διαδικασιών. Αυτή τη φορά, η μόνο κατ ́ ευφημισμό, «...Ενότητα για την Ήπειρο» άρχισε να φυλλορροεί από την πρώτη συνεδρίαση, με δύο εκλεγμένους της να ανεξαρτητοποιούνται από την πρώτη στιγμή, συγκροτώντας νέα παράταξη και δύο άλλους να υποβάλουν αμέσως μετά τις παραιτήσεις τους.

Εξαρχής, εκπρόσωπος της νεότευκτης παράταξης με τον τίτλο «Ανεξάρτητη Κίνηση Ηπειρωτών» πρότεινε ως πρόεδρο του ΔΣ της ΠΣΕ, τον επικεφαλής της «Η.Σ.» χαρακτηρίζοντας τον προτεινόμενο από την πλειοψηφία κ. Δόση παντελώς ακατάλληλο για την Προεδρία της Π.Σ.Ε. Ανάλογη πρόταση κατέθεσε και η ανεξάρτητη σύμβουλος, επικαλούμενη την καλή συνεργασία και το έργο της πολύμηνης περιόδου που κλήθηκε να προεδρεύσει. Αντίθετα, η μειοψηφούσα «Ηπειρωτική Συσπείρωση», διαχρονικά πλειοψηφούσα στο έργο της Π.Σ.Ε., κράτησε το πηδάλιο της λειτουργίας ως προεδρεύουσα δύναμη για πολλούς μήνες που, αν ανατρέξουμε στον απολογισμό, θα δούμε ότι είναι και οι πλέον καρποφόροι στη λειτουργία της Πανηπειρωτικής όλα αυτά τα χρόνια.

Παρά τη σαφέστατη διαφοροποίηση των συσχετισμών που καθιστούσε δυνατή την εκλογή του επικεφαλής της ως προέδρου του ΔΣ της Π.Σ.Ε., η «Η.Σ.» για μια ακόμη φορά στάθηκε αταλάντευτα συνεπής στο συλλογικό κεκτημένο της δημοκρατικής λειτουργίας που που επιτάσσει η πρώτη επιλογή να ανήκει στην πλειοψηφούσα παράταξη.

Η «Ηπειρωτική Συσπείρωση», όπως και στις δύο προηγούμενες θητείες, απέδειξε ότι πάνω από τις θέσεις και τα αξιώματα βάζει τη δημοκρατία και την ενιαία συλλογική δράση, καταθέτοντας πρόταση βασισμένη στις αρχές της αντιπροσωπευτικότητας και αναλογικότητας που αποτέλεσαν το αναγκαίο πλαίσιο της κοινής δράσης, των ομόφωνων αποφάσεων και της συμπατριωτικής συμπόρευσης, για το καλό της Πανηπειρωτικής και της Ηπειρώτικης Αποδημίας.

Η πρόταση της «Η.Σ.» συνάντησε την αλαζονική αντιμετώπιση από μέρους της, για χάρη της κατάλειψης αξιωμάτων, επανασυγκολλημένης πλειοψηφίας που προχώρησε στην καταρράκωση των συλλογικών κεκτημένων της ομόνοης, δημοκρατικής λειτουργίας. Αυτό που δεν αντιλήφθηκαν οι σήμερα πλειοψηφούντες είναι πως στο πεδίο της αλαζονίας και της θεσιθηρίας, του παραγοντισμού και της ιδιοτέλειας, θα τους αφήσουμε απελπιστικά μόνους τους, όσοι και να είναι. Ας καταλάβουν τις καρέκλες των αξιωμάτων όσοι τον περισσότερο καιρό στην Πανηπειρωτική έχουν μάθει να κάθονται, ιδρώνοντας – οι περισσότεροι, όχι όλοι ανάμεσά τους – μονάχα για μάχες θώκων. Έτσι εκλαμβάνουν την ευθύνη τους απέναντι στο ιστορικό φορτίο και τη συλλογική παρακαταθήκη της Πανηπειρωτικής που, στην πορεία της προς τα 80 χρόνια της, με τα τωρινά τεκταινόμενα, γυρίζει χρόνια πίσω.

Η «Ηπειρωτική Συσπείρωση», σε τέτοιες δυσώδεις καταστάσεις που απαξιώνουν συνολικά τη συλλογική μας λειτουργία, δεν έχει καμιά θέση. Για αυτό αποποιήθηκε κάθε συμμετοχής στο Προεδρείο. Για αυτό αταλάντευτα επιβεβαίωσε την ομόφωνη απόφασή της να αφιερωθεί στον αγώνα των Αδελφοτήτων, των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών, δίνοντας τη μάχη για μια Πανηπειρωτική μαζική, νεανική, μαχητική, αλληλέγγυα, ικανή να ανταποκριθεί στις επιταγές των καιρών, δίπλα σε κάθε ξενιτεμένο Ηπειρώτη που δίνει τη δική του μάχη επιβίωσης σε συνθήκες κλιμακούμενης κρίσης.

Η «Ηπειρωτική Συσπείρωση», όπως με συνέπεια πορεύτηκε και αφειδώλευτα προσέφερε τόσα χρόνια, έτσι θα σταθεί και τώρα, ακόμη πιο αποφασιστικά, δίχως εκπτώσεις και βαρίδια για χάρη συμψηφισμών, πρωτοστατώντας στην προσφορά έργου στον αγώνα για μια καλύτερη Πανηπειρωτική, μια Πανηπειρωτική των Αδελφοτήτων, των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών, μια Πανηπειρωτική της συλλογικότητας και της δημοκρατίας. Αυτό που δεν αντιλήφθηκε η εικαιριακή πλειοψηφία. είναι ότι απασφάλισε το δημόσιο λόγο για όσα τόσα χρόνια αποσιωπήθηκαν για χάρη της ενότητας δράσης, ότι ήρθε πια ο καιρός να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους, να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Να γυρίσει η Πανηπειρωτική επιτέλους σελίδα, αποκόπτοντας οριστικά τον ομφάλιο λώρο με τις παθογένειες του παραγοντισμού, της θεσιθηρίας και της ιδιοτέλειας.

Σε αυτή τη νέα σελίδα καταχωρούμε την πρώτη μας, συλλογική εγγραφή, προσκαλώντας όλους τους συμπατριώτες στη μεγάλη της ολομέλεια, για τον απολογισμό δράσης, τη συγκρότηση λειτουργίας και το πρόγραμμα δράσης της «Ηπειρωτικής Συσπείρωσης», την ΤΡΙΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 7 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.

Αθήνα 15/4/2016

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της ΠΣΕ από την ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην Πανηπειρωτική Συνοσμπονδία Ελλάδας”

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη συνεδρίαση οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με την παράταξη «Ενότητα για την Ήπειρο» κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Μάκης Κίαμος ανεξαρτητοποιήθηκαν δημιουργώντας μια νέα παράταξη την «Ανεξάρτητη κίνηση Ηπειρωτών». Παρατηρώντας παρακάτω στην σύνθεση του νέου Δ.Σ ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου λαμβάνει την θέση του Έφορου Δημοσίων Σχέσεων. Δημιουργώντας ερωτήματα όπως: Γιατί άραγε δεν κατέβηκαν απ το αρχικό στάδιο της εκλογικής διαδικασίας με δίκια τους ανεξάρτητη παράταξη; Γιατί προτίμησε να λάβει θέση στο Δ. Σ που αποτελείται μόνο από συμβούλους της παράταξης «Ενότητα για την Ήπειρο» και να συνεργαστεί μαζί τους παρόλο που είχε εκλεγεί με την συγκεκριμένη παράταξη και στην πρώτη συνεδρίαση ανεξαρτητοποιήθηκε εκφράζοντας διαφορετικές απόψεις από τους υπόλοιπους συναδέλφους του της συγκεκριμένης παράταξης;

Το νέο Δ.Σ

Η σύνθεση του νέου ΔΣ είναι: Πρόεδρος: Γιώργος Δόσης, Αντιπρόεδρος: Κώστας Κωνής, Αντιπρόεδρος Β’: Κώστας Ζηκόπουλος, Γενικός Γραμματέας: Κώστας Γαβριήλ, Ειδικός Γραμματέας: Μηνάς Ζέρβας

Ταμίας: Διονύσης Τσούτσης, Αναπληρωτής ταμίας Ρωξάνη Μαύρου Έφορος Τύπου: Αντώνης Κοντός, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Έφορος Πολιτισμού: Κώστας Μάτσιας, Έφορος Πνευματικού Κέντρου Χριστόφορος Τζαρτζούλης

Μέλη:Βαζούκη Γραμμένη, Βλάχος Γεώργιος, Γιαννούλης Νίκος, Δήμος Χρήστος, Ζέκης Νίκος, Καραγιώργου Μαρία, Κιάμος Μάκης, Κίκη Ηλέκτρα, Κολιούσης Σωτήρης, Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Νάκης Γιάννης, Ντάσιου Ελένη, Σιαμέτη Ελευθερία, Τζάκου Μαρίνα.

Συνάντηση Παναγιώτη Μπάρκα, Λεωνίδα Χρήστου και Αχ...
Περαιτέρω μεταρρυθμιστικές προσπάθειες από την Αλβ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click