Αλβανικό ΥΠΕΞ: "Τα ελληνοαλβανικά θέματα σε τρία καλάθια"

Αλβανικό ΥΠΕΞ: "Τα ελληνοαλβανικά θέματα σε τρία καλάθια"

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ditmir Bushati, ενημέρωσε στις 5 Απριλίου 2016 την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του αλβανικού Κοινοβουλίου για την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου, τα θέματα που συζητήθηκαν και τα αποτελέσματα της επίσκεψης. Παρών στην Επιτροπή ήταν και ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων, Shpetim Idrizi.

Όπως είπε ο ίδιος ο Bushati: "Με το ελληνικό κράτος έχουμε σχεδιάσει μια πιθανή διέξοδο. Έχουμε ομαδοποιήσει τη διαβούλευση με την Ελλάδα σε τρία καλάθια. Στο πρώτο είναι τα θέματα που αφορούν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο νόμος του πολέμου και το θέμα της Τσαμουριάς και τα οποία έχουν συζητηθεί έως το 1993 και αρχειοθετήθηκαν το 2000. Στο δεύτερο καλάθι είναι η προστασία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Αλβανών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ζητήσει να διδάσκεται η αλβανική γλώσσα στα σχολεία ώστε να διατηρηθεί. Το τρίτο καλάθι αφορά το μέλλον κι εκεί εντάσσεται και το ζήτημα των θαλασσίων συνόρων. Αν και επιθυμούμε να το λύσουμε (σ.σ. το ζήτημα των θαλασσίων συνόρων) είμαστε ακόμη μακριά με την Ελλάδα".

Ύστερα από τον Υπουργό μίλησε ο Idrizi, ο οποίος και ζήτησε να τεθεί ξεκάθαρα το θέμα των Τσάμηδων. "Γιατί δεν μιλάτε ξεκάθαρα για το τσάμικο θέμα; Δεν έχουμε λόγο να κρυβόμαστε ή να ντρεπόμαστε", είπε. Ζήτησε, μάλιστα, να συμμετάσχει στο μέλλον στις διαβουλεύσεις με την Ελλάδα.

Ο Εκσκαφέας

Δημήτριος Δούλης, έζησε μια ολόκληρη ζωή αφιερωμέν...
Ξαναρχίζουν οι παράνομες εργασίες στο πέρασμα του ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη