Ζήσης Γρηγορίου: Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω


Στην πρόσφατη ημερίδα του EEMM-MEGA στους Αγίους Σαράντα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ και αντιπεριφεριάρχης Λαρίσης κ. Ζήσης Γρηγορίου στον χαιρετισμό του είχε πει τα παρακάτω:


«Το δίπολο ΠΑΣΟΚ – ΚΕΑΔ απέτρεψε αρκετούς από το να είναι παρόντες σήμερα εδώ σε αυτή την τόσο σημαντική για τον Ελληνισμό εκδήλωση. Είναι πολύ λυπηρό που εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και φορείς δεν παρευρίσκονται σε μία ημερίδα για το εθνικό ζήτημα που υποτίθεται ότι τους αφορά. Προχθές, στις 17 Φεβρουαρίου, ήμουν παρών στην κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος της Ομόνοιας Αγίων Σαράντα, όπου υπήρχε ένα όχι και τόσο ευχάριστο κλίμα στο οποίο κυριαρχούσαν οι συναλλαγές, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά στην επέτειο της ανακήρυξης τηςΑυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Αντίθετα εσείς κάνατε νωρίτερα σήμερα μία εκδήλωση τιμής για αυτή την επέτειο στην Κρανιά. Παρ’ όλα αυτά ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο προτίμησε να παραβρεθεί μόνο στο προχθεσινό γλέντι και να μην έρθει σε μία ημερίδα με θέμα τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας».


Με αυτές του τις δηλώσεις είχε ασχοληθεί το blog deropoli.com, καυτηριάζοντας τα όσα είπε ο κ. Γρηγορίου.  Ο ίδιος σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, μιας και έρχονται και εκλογές, απάντησε στα σχόλια του εν λόγω blog με την παρακάτω επιστολή: 

Αγαπητοί Βορειοηπειρώτες!
Με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε στο www.deropoli.com και αναφέρεται στο πρόσωπο μου, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
Επισκέφτηκα για πρώτη φορά τα μέρη σας πριν από δύο περίπου χρόνια. Η επίσκεψη μου αυτή, σε συνδυασμό με τον πηγαίο & αυθόρμητο πατριωτισμό που γνώρισα στα πρόσωπα των αδερφών Βορειοηπειρωτών που ζουν και εργάζονται στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Λάρισα, αποτέλεσαν τους λόγους της μικρής ενασχόλησης μου με τα Βορειοηπειρωτικά ζητήματα.
Συναντώντας τον κ. Χρήστο Κίτσο και τα άλλα παιδιά του Ελληνικού κόμματος, γνώρισα κάποιους περιφανούς ‘Έλληνες οι οποίοι δυστυχώς είναι εγκαταλελειμμένοι στη μοίρα τους να παλεύουν για την επιβίωση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Παράλληλα, γνώρισα και την αδιαφορία του εθνικού μας κέντρου αλλά αυτό που με απογοήτευσε περισσότερο ήταν το πόσο κομματικοποιημένα αντιμετωπίζεται το θέμα σας που δεν είναι μόνο δικό σας αλλά και δικό μας.
Για να είμαι ειλικρινής, αρχικά είχα και εγώ τους προβληματισμούς μου σχετικά με την επικρατούσα άποψη ότι το νέο κόμμα ΕΕΜΜ-MEGA αποτελεί διασπαστική κίνηση, άποψη που στην πορεία άλλαξα και επαληθευτικά. Μάλιστα, μετά από την συγκεκριμένη δημοσίευση στο ιστολόγιο σας που, όπως με πληροφόρησαν, διαχειρίζεται από ανθρώπους που εκφράζουν την πολιτική ηγεσία του ΚΕΑΔ – PBDNJ, είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την ορθότητα της απόφασης μου.
Το αν είμαι σαΐνι ή το πώς αισθάνθηκα στην κοπή της πίτας της Ομόνοιας αποτελεί προσωπική σας άποψη. Αναρωτιέμαι όμως, ποια είναι η άποψη σας για το γεγονός ότι σε μία εκδήλωση της Ομόνοιας, που πραγματοποιείται την σημαντικότερη ημερομηνία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, δεν μνημονεύεται καν το ιστορικό γεγονός. Αντίθετα, η προσοχή, των περισσοτέρων, έχει στραφεί στο πώς θα σαμποτάρουμε μία πρωτοβουλία που σκοπό έχει την ανάδειξη των αιτημάτων της Ελληνικής Μειονότητας. Αυτές είναι οι δικές μου απορίες στις οποίες πρέπει να δοθούν κάποιες απαντήσεις για να καταλάβουν τα πιο σαΐνια από εμένα.
Καταλαβαίνω πως η θέση μου στη Νέα Δημοκρατία, κάνει αυτομάτως την δήλωση μου υποκειμενική. Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να κρίνω τη συνολική στάση του ΠΑΣΟΚ στο Βορειοηπειρωτικό(που δεν αναγνωρίζει τον όρο Βόρειος Ήπειρος αλλά αντί αυτού χρησιμοποιεί τον όρο Νότια Αλβανία) γιατί οι αναγνώστες στους οποίους απευθυνόμαστε γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμένα και αυτό το αφήνω στην κρίση τους.
Τέλος, δεν θα διαχωρίσω ποτέ τους Βορειοηπειρώτες σε δεξιούς και αριστερούς αλλά σε αδερφούς Έλληνες. Σε αυτούς που η παρουσία μου δεν είναι ευχάριστη, γιατί προτιμούν ανθρώπους σαν τον Δήμαρχο Ιωαννίνων που αποκαλεί τα ελληνικότατα μέρη με τις αλβανικές ονομασίες ή σαν τον κ. Αργύρη που από καταγγελίες που μου έγιναν, σας αποκαλεί Αλβανούς, τους διαβεβαιώνω πως δεν θα συναντηθούν ποτέ οι δρόμοι μας στην πορεία μου για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων και δικαιωμάτων των βασανισμένων συμπατριωτών Βορειοηπειρωτών.
Ζήσης Γρηγορίου.


(η απάντηση δημοσιεύθηκε απ' το deropoli.com)


Το σχόλιό μας: Πώς κύριε Γρηγορίου δεν διαχωρίζετε τους Βορειοηπειρώτες όταν διαχωρίζετε ένα απ' τα κόμματα όπου οι ίδιοι ψηφίζουν; Τα βάζετε με το ΠΑΣΟΚ και τον κύριο Αργύρη γιατί εύκολα βλέπετε την καμπούρα του άλλου, όταν όμως η ΥΠ.ΕΞ της Ν.Δ (τότε) κα Ντόρα Μπακογιάννη μας αποκαλούσε Νότιους Αλβανούς δεν μίλησε κανείς σας και πόσο μάλλον εσείς. Εάν πιστεύετε πως με τέτοια σχόλια και δηλώσεις βοηθάτε στην συσπείρωση των Βορειοηπειρωτών κάνετε μεγάλο λάθος, απεναντίας μάλιστα ρίχνετε λάδι στην φωτιά.
×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Το πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτου Σεβαστιανού π...
Ντοκιμαντέρ: Χιμάρα 1993 (βίντεο)

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια 4

Επισκέπτης
me lene rizo kai ama thelo to girizo Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, 14:18

re megale aneksartite kai dimokratike haona min bgei kaneis kai pei kamia alithia amesos na ton kraksete h dimokratikotita sas einai ola ta leyta!!!

re megale aneksartite kai dimokratike haona min bgei kaneis kai pei kamia alithia amesos na ton kraksete h dimokratikotita sas einai ola ta leyta!!!
Επισκέπτης
kapoios Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, 15:39

τι εννοεις ρε πατριωτη ότι προσπαθει να μαζέψει τα αμαζευτα; Αυτη η επιστολή είναι υμνος για το μεγκα.
Μιας και μπηκες στον κόπο να σχολιάσεις, δε σχολιάζεις και αυτό που λέι για την επέτειο της αυτονομίας που η ομόνοια αποφευγει να αναφερθει να σαν ο διαολος του λιβάνι

τι εννοεις ρε πατριωτη ότι προσπαθει να μαζέψει τα αμαζευτα; Αυτη η επιστολή είναι υμνος για το μεγκα. Μιας και μπηκες στον κόπο να σχολιάσεις, δε σχολιάζεις και αυτό που λέι για την επέτειο της αυτονομίας που η ομόνοια αποφευγει να αναφερθει να σαν ο διαολος του λιβάνι
Επισκέπτης
Σκέφτομαι και γράφω Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, 16:21

Όπα να και το πέσιμο απ' το μεγκα! Λογικό είναι αφού είναι Λαρισαίος ο κύριος και έχει σχέσεις με τον ΜΕΓΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΠΥΡΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Τι γνώσεις έχει ο κύριος αυτός βρε παιδιά σχετικά με το Βορειοηπειρωτικό; μας έγινε ο Ζήσης να κάνει σχόλια τέτοιας βαρύτητας; Μπερδεύει ΠΑΣΟΚ με ΚΕΑΔ, κοινός την βούρτσα με την που... αλλά τόσα ξέρει τόσα λέει.

Όπα να και το πέσιμο απ' το μεγκα! Λογικό είναι αφού είναι Λαρισαίος ο κύριος και έχει σχέσεις με τον ΜΕΓΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΠΥΡΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Τι γνώσεις έχει ο κύριος αυτός βρε παιδιά σχετικά με το Βορειοηπειρωτικό; μας έγινε ο Ζήσης να κάνει σχόλια τέτοιας βαρύτητας; Μπερδεύει ΠΑΣΟΚ με ΚΕΑΔ, κοινός την βούρτσα με την που... αλλά τόσα ξέρει τόσα λέει.
Επισκέπτης
χιμαρα Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012, 13:44

Μεγαλε,μη σκεφτεσαι πολυ και γραφεις,γιατι το πασοκ-κεαδ-ομονοια=αφανισμος του ελληνισμου της βορειου ηπειρου.Απο το πολυ το σκεψιμο,σου εφυγε το μελλο και δε μπορεις να δεις και να καταλαβεις.Αε σκωτια μου

Μεγαλε,μη σκεφτεσαι πολυ και γραφεις,γιατι το πασοκ-κεαδ-ομονοια=αφανισμος του ελληνισμου της βορειου ηπειρου.Απο το πολυ το σκεψιμο,σου εφυγε το μελλο και δε μπορεις να δεις και να καταλαβεις.Αε σκωτια μου
Επισκέπτης
Παρασκευή 01/07/22, 20:50

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη