Ράμα: Ο Κοκδήμα είναι ο Αγάς του Νότου‏

Αγά του Νότου αποκάλεσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, τον βουλευτή Κότσο Κοκδήμα σε μια συνάντηση των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος που έγινε στις 29 Ιανουαρίου στην Αυλώνα.

Η συνάντηση που έγινε αμέσως μετά την μεγάλη διαδήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Αυλώνα, όπου ο Κότσο Κοκδήμα έκανε δηλώσεις για την Αλβανική (όπως αυτός την θεωρεί) Χιμάρα και επιτέθηκε κατά του βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε. Η συνάντηση έγινε παρουσία και άλλων βουλευτών του ΣΚ στην νότια Αλβανία, σε πανηγυρικό κλίμα για τα τελευταία κατορθώματα του Κοκδήμα στην Χιμάρας.

Ο τίτλος του Αγά στον Κoκδήμα σχετίζεται με τον χαρακτηρισμό που του έδωσε ένας άλλος βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος o Fatmir Toci, ο όποιος στο παρελθόν τον είχε αποκαλέσει Αλί Πάσα, συσχετίζουντας το έργο του Κοεδήμα με αυτήν του Αλί Πάσα ο όποιος ήταν ο πρώτος Τουρκαλβανός που δάμασε την Χιμάρα. Αλλά για πρώτη φορά αυτόν τον χαρακτηρισμό το χρησιμοποιεί δημόσιος και ο πρωθυπουργός Ράμα.

Στην εν λόγω συνάντηση ο βουλευτής Toci άλλαξε τον χαρακτηρισμό για τον Κοκεδήμα τον οποίο αποκάλεσε Ενβέρ Χότζα, κάτι που προκάλεσε γέλια χαράς στον βουλευτή Κοκδήμα και στον Πρωθυπουργό Ράμα.

Ο βουλευτής Κοκδήμα ο όποιος ένιωσε κολακευμένος από τους χαρακτηρισμούς αυτούς, δεν δήλωσε ποιους απ' τους δύο χαρακτηρισμούς προτιμά περισσότερο καθώς του είναι δύσκολο να διαλέξει ανάμεσα στα δύο του λατρεμένα είδωλα.