ΥΠΕΞ Κοσόβου «Ευγνώμων το Κόσοβο για την στήριξη της Τουρκίας»

ΥΠΕΞ Κοσόβου «Ευγνώμων το Κόσοβο για την στήριξη της Τουρκίας»

Ένα δικαστήριο των Τιράνων καταδίκασε χθες δέκα καλλιεργητές κάνναβης σε ποινές φυλάκισης για τα πυρά που εκτόξευσαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, προσπαθώντας να αποκρούσουν έφοδο της αστυνομίας τον Ιούνιο 2014, στο χωριό Λαζαράτι, που για χρόνια αποτελούσε «άβατο» για τις αλβανικές αρχές.

Χτισμένο στις πλαγιές του βουνού, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, το χωριό, μετά την απώθηση της τελευταίας απόπειρας αστυνομικής εφόδου στα τέλη της δεκαετίας του 1990, είχε μετατραπεί σε κέντρο καλλιέργειας κάνναβης, που είχε φτάσει σε όγκο παραγωγής, σε σχεδόν βιομηχανική κλίμακα.

Ο Γκάτε Μαχμουτάϊ, αρχηγός της σπείρας των καλλιεργητών του Λαζαράτι καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης. Στην αποθήκη του, που είχε χρησιμοποιηθεί ως οδόφραγμα ενάντια στις επιθέσεις της αστυνομίας, βρέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης.

Τα άλλα μέλη της σπείρας καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από δύο έως 17 έτη. Οι πρωτόδικες ποινές πάραυτα αναμένεται να μειωθούν κατά το 1/3, καθώς οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν την ενοχή τους, χωρίς να αντικρούσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν εναντίον τους.

Το κατηγορητήριο για το Μαχμουτάϊ περιλαμβάνει τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αντίσταση κατά της αρχής, καλλιέργεια κάνναβης και παράνομη κατοχή όπλων.

Η αστυνομία κατέστρεψε 71 τόνους κάνναβης, 133.567 δενδρύλλια κάνναβης, 5 κιλά ηρωίνης, 4 τόνους σπόρους κάνναβης και 17 λίτρα υγροποιημένης κάνναβης, μετά την έφοδο του περασμένου Ιουνίου. Περίπου 500 όπλα, κάποια βαρέου τύπου και 250.000 σφαίρες επίσης κατασχέθηκαν.

πηγή:ΑΠΕ

Αλβανικά πρωτοσέλιδα Σαββάτου
Η Πατριωτική Δράση του Βορειοηπειρώτη Αξιωματικού ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη