Προς «πρόωρη συνταξιοδότηση» από την αλβανική βουλή οδεύει ο Κότσο Κοκδήμα

Προς «πρόωρη συνταξιοδότηση» από την αλβανική βουλή οδεύει ο Κότσο Κοκδήμα

Την δευτέρα 23 Νοεμβρίου έγινε η συνεδρίαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας με αντικείμενο την αίτηση της αντιπολίτευσης για την άρση του βουλευτικού αξιώματος του βουλευτή της περιοχής της Χιμαράς με το Σοσιαλιστικό Κώμα, Κότσου Κοκδήμα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα στοιχεία που παρουσίασε η αντιπολίτευση τα οποία δείχνουν ότι σε τουλάχιστον 145.000 περιπτώσεις η εταιρία Αbisnet που ανήκει στον βουλευτής Κοκδήμα, έλαβε χρήματα από κρατικά ταμεία ή δημόσιες υπηρεσίες κάτι που παραβιάζει το ασυμβίβαστο με το βουλευτικό αξίωμα.

Σε μια περίπτωση, η εταιρία του βουλευτή υπέγραψε συμβόλαιο με κρατικό φορέα την ημέρα που ο βουλευτής βρισκόταν στην ορκωμοσία της νέας αλβανικής βουλής!!!

Το Συνταγματικό δικαστήριο μετά από συνεδρίαση που διήρκησε 90 λεπτά αποσύρθηκε και θα ανακοινώσει την απόφαση του λίγο πριν την πρωτοχρονιά. Αν το αίτημα γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο, τότε η απόφαση της βουλής της Αλβανίας που απέρριψε την άρση του βουλευτικού αξιώματος θα κριθεί αντισυνταγματική και τότε η συνέχεια της υπόθεσης θα είναι απλά διαδικαστική.

Από ότι δείχνουν τα πράγματα, ο Άγιος Βασίλης φέτος θα φέρει κακό δώρο για τον βουλευτή απο το Κηπαρό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου