ΟΜΟΝΟΙΑ: «Φτωχότερη η ελληνική Παιδεία με το θάνατο της δασκάλας Στέλλας Πάνου»

ΟΜΟΝΟΙΑ: «Φτωχότερη η ελληνική Παιδεία με το θάνατο της δασκάλας Στέλλας Πάνου»

Δελτίο Τύπου

Φτωχότερη έγινε η ελληνική Παιδεία στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, με το θάνατο της δασκάλας Στέλλας Πάνου Νίκα, η οποία είχε αφιερώσει τη ζωή της στη διάδοση των ελληνικών γραμμάτων, της Ιστορίας αλλά και της παράδοσης της Ηπείρου, κρατώντας έτσι ψηλά το εθνικό πατριωτικό φρόνιμα των Ελληνόπουλων της περιοχής.

Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι της ΕΕΜ αλλά και εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες απηύθυναν την Παρασκευή στο νεκροταφείο Βόδιστρας-Δερόπολη το ύστατο «χαίρε» στην μεγάλη αυτή Ελληνίδα. Ήταν επιθυμία της ίδιας να ταφεί δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο.

Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε η απώλεια της Στέλλας αφήνει ένα τεράστιο κενό, στα γράμματα, στην Χιμάρα, στην Βόρειο Ήπειρο, σε ολόκληρο τον Ελληνισμό. Η αγάπη της για το Έθνος, η αφοσίωση και η αυταπάρνηση με την οποία δίδασκε τα ελληνόπουλα τής Χιμάρας καθρεφτίζεται στους εκατοντάδες μαθητές της που είναι φορείς των ιδανικών και των αξιών που τους δίδασκε επί δεκαετίες.

H Ομόνοια εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της και δεσμεύεται να αγωνιστεί για την απρόσκοπτη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη Χιμάρα αλλά και σε ολόκληρη τη Βόρειο Ήπειρο, ως ελάχιστη αναγνώριση στην στάση ζωής της Στέλλας Πάνου. Αιωνία της η μνήμη.

19-11-2015
Γραφείου Τύπου
ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Η δεύτερη απελευθέρωση της Κορυτσάς, 22 Νοεμβρίου ...
Κόκκινος συναγερμός στην Αλβανία… Έκτακτα μέτρα υπ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click