Δελτίο τύπου Ομόνοιας για το παν-Βορειοηπειρωτικό Αντάμωμα

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, στην Αθήνα, το Παν-Βορειοηπειρωτικό Αντάμωμα που τελούσε υπό την αιγίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βασίλης Μπολάνος, ο οποίος αφού έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στα πεπραγμένα της οργάνωσης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάει αυτή την περίοδο για την ανεξάρτητη απογραφή των βορειοηπειρωτών όπου γης.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση της Αλβανίας, αλλά και τις προοπτικές και τους στόχους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Ακολούθησαν με μικρούς χαιρετισμούς εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ενώ χαιρέτησαν επίσης εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ. Ανεγνώσθη επίσης από τον πρόεδρο της Σ.Φ.Ε.Β.Α κ. Απόστολο Κατωπόδι το μήνυμα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα.

Σύσσωμα τα βορειοηπειρωτικά σωματεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενότητας της Ομόνοιας. Η παρουσία τους με τη συμμετοχή κόσμου, με τα χορευτικά και πολυφωνικά συγκροτήματα απέδειξε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε.

Η συνέχεια ανήκε στους μουσικούς, στα χορευτικά και πολυφωνικά συγκροτήματα τα οποία καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο, από κόσμο, γήπεδο (χωρητικότητας 1862 θέσεων).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή όλων το συγκεκριμένο αντάμωμα να γίνει θεσμός.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, υπό τον Βασίλη Μπόλάνο, στο οποίο συζητήθηκαν τα άμεσα επόμενα βήματα για την βέλτιστη δυνατή διεξαγωγή της απογραφής.

Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θέλει να ευχαριστίσει δημόσια τους μουσικούς, τα χορευτικά και πολυφωνικά συγκροτήματα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και με την παρουσία τους πρόσφεραν μια νότα αισιοδοξίας και ομορφιάς στην εκδήλωση.

 

Άγιοι Σαράντα 11 Μαρτίου 2012
Εκ του γραφείου τύπου και επικοινωνίας

Διάρρηξη και κλοπή χρημάτων απ' την Αλβανική Πρεσβ...
Ένα πραγματικά "παν-Βορειοηπειρωτικό" αντάμωμα (φω...
 
  1. Σχόλια (2)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Φωτορεπορτάζ

http://www.flickr.com/photos/[email protected]/show/

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη