Σύγκληση ΠανΧιμαριώτικης Συνέλευσης

Σύγκληση ΠανΧιμαριώτικης Συνέλευσης

Υπό την αιγίδα του Παραρτήματος της Ομόνοιας Χιμάρας με πρόεδρο τον κ. Φρέντη Μπελέρη, στη Χιμάρα, στις 8 Νοέμβρη 2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των κοινωνικών εταίρων Χιμάρας, και συγκεκριμένα του Συλλόγου «Μπρεγκντέτι», της «Ένωσης Χιμαριωτών», του Τοπικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών, του συλλόγου «Η Χιμάρα των Χιμαριωτών», διανοουμένων, καθώς και πλήθους Χιμαραίων, με αντικείμενο την επιστροφή των περιουσιών στους Χιμαραίους ιδιοκτήτες και στους νόμιμους κληρονόμους, βάσει του άρθρου 41 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Ύστερα από εμπεριστατωμένες συζητήσεις συμπεράναμε:

1. Η κοινότητα Χιμαριωτών ουδέποτε συμφώνησε με τη διανομή της γης και την καταχώρησή της στο υποθηκοφυλακείο βάσει του νόμου 7501, επειδή αντίκειται στο Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Αλβανίας και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η διανομή και η καταχώρηση της γης στο υποθηκοφυλακείο σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο παραβιάζει το δικαίωμα κληρονομιάς και τη βούληση της πλειοψηφίας της κοινότητας, αποτελεί γενοκτονία εις βάρος του αυτόχθονου πληθυσμού της περιοχής και νομιμοποιεί τη διαφθορά, καθώς και τις παράνομες πράξεις σφετερισμού, υφαρπαγής και ιδιοποίησης των περιουσιών από μη αυτόχθονες, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τη δημιουργία της.

2. Σύσσωμοι καταδικάζουμε απερίφραστα τις πράξεις ιεροσυλίας και βανδαλισμού των μηχανισμών του αλβανικού κράτους που, σε συνεργασία με τους τοπικούς διοικούντες Χιμαραίους, κατεδάφισαν και κατέστρεψαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες, πρόκληση άνευ προηγουμένου του αλβανικού κατεστημένου εις βάρος της ιστορίας και της Ορθόδοξης θρησκευτικής ταυτότητας των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής, ωμή και αυθαίρετη παρέμβαση του κράτους κατά της προσωπικής πίστης των Χιμαραίων, κράτος το οποίο, με την παντελή έλλειψη λαϊκών ερεισμάτων και την παρουσίασή του ως καθολικού, καταπιέζει την ψυχική ορθόδοξη αυτογνωσία τους.

Βάσει των ως άνω αποφασίσαμε:

α) Τη σύγκληση ΠανΧιμαριώτικης Συνέλευσης με θέμα την αναγκαιότητα αφύπνισης και ενότητας των Χιμαραίων, επειδή μόνο ενωμένοι θα εισακουστούμε, το αντίθετο, η διάσπαση εξυπηρετεί την αλβανική και ξένη μαφιόζικη ολιγαρχία που έχουν στόχο την υφαρπαγή των περιουσιών των νόμιμων Χιμαραίων ιδιοκτητών στα παράλια του Ιουνίου.

β) Την αναγκαιότητα συγκρότησης επιτροπής εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη σύνταξη και την επίδοση στους αρμόδιους κρατικούς φορείς, καθώς και στους διεθνείς οργανισμούς εμπεριστατωμένου νομικού κειμένου για την επιστροφή των περιουσιών στον νόμιμο Χιμαραίο ιδιοκτήτη, παρουσιάζοντας εναλλακτικές για την πραγματοποίηση της επιστροφής των περιουσιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες χωρίς προϋποθέσεις και κονδύλια για αποζημειώσεις.

Είναι ιστορική στιγμή για ολόκληρη την κοινότητα των Χιμαραίων να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η Χιμάρα ήταν και παραμένει κοσμοπολίτικη, πλην όμως όσον αφορά την περιουσία και την ψυχική αυτογνωσία ανήκει μόνο στους Χιμαραίους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου