Νίκος Κοτζιάς: Κάποιοι παίζουν με την φωτιά ονειρεύονται "Μεγάλες Αλβανίες"

Νίκος Κοτζιάς: Κάποιοι παίζουν με την φωτιά ονειρεύονται "Μεγάλες Αλβανίες"

Ο Υπ Εξωτερικών της Ελλάδας έδωσε μια συνέντευξη στην Εφημερίδα Real News και απάντησε σε πολλά ερωτήματα. Αναφέρθηκε και στην Αλβανία. Έτσι όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε:

-Το τελευταίο διάστημα είχαμε προκλητικές ενέργειες κατά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας με τα Τίρανα; Σας φοβίζει η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας»;

Απάντησε:

Ο Αλβανικός λαός είναι ένας δυναμικός παράγοντας με πολλή ενέργεια, την οποία θα πρέπει να τη διοχετεύει προς όφελος των κοινωνιών και κρατών στα οποία ζει. Οι Αλβανοί είναι ένας φίλος λαός με πολλά κοινά μαζί μας, ευτυχώς χωρίς ίχνη θρησκευτικού φανατισμού. Στην Αλβανία έχουμε κάνει προτάσεις για διάλογο και λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν ή προκύπτουν από την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Επίσημα έχουν ανταποκριθεί θετικά. Με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας θέλω να πιστεύω ότι «έχουμε καλή χημεία».

Από την άλλη , δεν κλείνουμε τα μάτια μας. Εντός του αλβανικού κατεστημένου κάποιοι παίζουν με την φωτιά. Ονειρεύονται «μεγάλες Αλβανίες» ενώ έφτασαν να κάνουν πράξεις που γνωρίζαμε μόνο από το ισλαμικό τζιχαντισμό στην Μέση Ανατολή. Νομίζω ότι αυτές οι δυνάμεις θα πρέπει να μαζευτούν, κάνουν κακό σε όλα τα Βαλκάνια.

πηγή :realnews

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης τιμά την 75η Επέτε...
Μια περιγραφή γκρεμίσματος εκκλησίας στα χρόνια το...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, 21:28

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη