Ο Ιντρίζι του PDIU: Η Ελλάδα απειλεί την Αλβανία


Ο ηγέτης του κυβερνητικού κόμματος των τσάμηδων PDIU Ιντρίζι αντέδρασε στην προχθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του Υπεξ Δελαβέκουρα.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Σπετίμ Ιντρίζι, παίρονοντας το ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου,θεωρεί τις δηλώσεις του Δελαβέκουρα ως απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας και ως απειλή απέναντι στη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ. «Μια τέτοια εκβιαστική συμπεριφορά με τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας, αναφέρει ο Ιντρίζι, μόνο και μόνο για ν εκπληρώσει τις ορέξεις ορισμένων εθνικιστικών κύκλων στην Ελλάδα δεν έχει τίποτα το κοινό με την επίσημη πολιτική της ΕΕ.. Εμείς διευκρινίζουμε στον κ. Δελαβέκουρα πως η στάση του PDIU δεν έρχεται σε αντίθεση με το ενταξιακό πνεύμα της Αλβανίας, απεναντίας, στο πρόγραμμα του κόμματός μας η ένταξη στην ΕΕ και η εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες του ΝΑΤΟ είναι βασικές προτεραιότητες».

 

Επίσης ο Ιντρίζι  σημειώνει με σκοπό και να συμμαζέψει τα πράγματα του κόμματός του αλλά και τους ψηφοφόρους τους μετά τους εσωτερικούς τριγμούς που ακολούθησαν το διορισμό των δυο υφυπουργών , πως » οι νόμιμες απαιτήσεις της τσάμικης κοινότητας εμπνέονται άμεσα  από τις ευρωπαϊκές αρχές…όπως το δικαίωμα επαναπατρισμού των αλβανών τσάμηδων στις εστίες τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα ιστορικό γεγονός, το δίσεκτο έτος 1913 που η Τσαμερία παραχωρήθηκε στην Ελλάδα όπως το Κόσοβο στη Σερβία…»

 

Επίσης στις δηλώσεις Δελαβέκουρα αντέδρασε και ο έτερος  βουλευτής και επικριτής του Ιντρίζι ως προς τις επιλογές των υφυπουργών Ντασαμίρ Ταχίρι.

 

deropoli.com

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Ντοκιμαντέρ: Χιμάρα 1993 (βίντεο)
Flash back: 3 Μαρτίου 1913

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Παρασκευή 01/07/22, 19:40

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη