Αλβανία: Ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το εμπόριο ναρκωτικών

Αλβανία: Ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το εμπόριο ναρκωτικών

"Η Αλβανία αποτελεί χώρα διέλευσης των ναρκωτικών προς τη Δυτική Ευρώπη"

...αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ετήσια έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το εμπόριο ναρκωτικών το 2011.

"Οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του ναρκοεμπορίου στην Αλβανία εμποδίζονται από την έλλειψη πόρων, από τη διαφθορά και από την έλλειψη πολιτικής βούλησης" αναφέρει η έκθεση.

"Η Αλβανία δεν είναι σημαντικός παραγωγός ναρκωτικών ουσιών" σημειώνεται και προστίθεται πως "οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος επωφελούνται από τη στρατηγική θέση της Αλβανίας, από τα 'πορώδη' σύνορα και από την ανισότητα στην εφαρμογή του νόμου".

 

Σκληρή κριτική ασκεί η έκθεση στο δικαστικό σύστημα της χώρας. "Η διαφθορά παραμένει ένα πρόβλημα βαθιά ριζωμένο στην Αλβανία. Οι χαμηλοί μισθοί, η κοινωνική αποδοχή της δωροδοκίας και τα στενά κοινωνικά δίκτυα καθιστούν δύσκολο το έργο της καταπολέμησης της διαφθοράς μεταξύ των αστυνομικών, των δικαστών και των τελωνειακών υπαλλήλων" τονίζεται στην έκθεση.

"Παρά τη διόγκωση των υποθέσεων στα δικαστήρια, ο αριθμός των καταδικασθέντων για εμπόριο ναρκωτικών, από 211 το 2010 έπεσε στους 162 το 2011, δηλαδή μειώθηκε κατά 23%" υπογραμμίζεται.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, η οποία, όπως αναφέρει, "λόγω της ενασχόλησής της με άλλα θέματα, δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με περιπτώσεις κατάχρησης ναρκωτικών από τους χρήστες στη χώρα, και για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, αν και κάποιες στατιστικές μιλούν για αύξηση του αριθμού των χρηστών, κυρίως ανάμεσα στους νέους".

 

ΕΡΤ

Πολιτιστικά μνημεία της Ηπείρου διεκδικούν τώρα οι...
«Αυτόματος πιλότος» η δημόσια Ελληνική Παιδεία στη...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη