ΠΓΔΜ: Δολοφονήθηκε ο πρώην πολιτικός διοικητής του UCK και υποδιοικητής της Υπηρεσίας Δημόσιας Εσόδων

ΠΓΔΜ: Δολοφονήθηκε ο πρώην  πολιτικός διοικητής του UCK και υποδιοικητής της Υπηρεσίας Δημόσιας Εσόδων

Θύμα δολοφονίας έπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου στην πόλη Στρούγκα ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων της ΠΓΔΜ, Αργκέτιμ Ασάνι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης άνοιξαν πυρ μέσα από αυτοκίνητο και στη συνέχεια διέφυγαν. Ο Ασάνι μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο, όπου λίγο μετά υπέκυψε στα τραύματά του.

Τη δολοφονία του Ασάνι καταδίκασε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, με το οποίο αυτός συνεργαζόταν, χωρίς όμως να είναι μέλος του. Το DUI σημείωσε ότι η δολοφονία του Ασάνι δεν έχει σχέση με εσωκομματικές διαφορές.

Τα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ σημειώνουν ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία, μέσα σε 24 ώρες, που συνδέεται με το DUI. Την Παρασκευή δολοφονήθηκε στο Κουμάνοβο ο Τζεμαΐλ Ρετζέπι, πρώην διοικητής μονάδας του UCK, ένοπλης οργάνωσης Αλβανών από την ΠΓΔΜ, η οποία το 2001 είχε εμπλακεί σε πολύμηνες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ. Οι συγκρούσεις εκείνες έληξαν τον Αύγουστο του 2001, με την ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας.

Πολιτικός διοικητής του UCK ήταν ο Αλί Αχμέτι, ο οποίος, μετά τη λήξη των συγκρούσεων του 2001 προσχώρησε, μαζί με άλλα μέλη του UCK, στο σχηματισμό του DUI, το οποίο από το 2002 μέχρι σήμερα (με εξαίρεση το διάστημα 2006-2008) συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις συνασπισμού της ΠΓΔΜ.

Ο Ρετζέπι ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του DUI και είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στο Κουμάνοβο. Για τη δολοφονία του Ρετζέπι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν δύο εσωκομματικοί αντίπαλοί του από την ίδια πόλη, εκ των οποίων ο ένας ασκεί χρέη προέδρου της τοπικής οργάνωσης του DUI στο Κουμάνοβο.

Η δολοφονία του Ρετζέπι, όπως και άλλα σοβαρά επεισόδια, μεταξύ μελών DUI, στο πρόσφατο παρελθόν, συνδέονται με σφοδρές αντιπαλότητες μέσα στο κόμμα του Αλί Αχμέτι, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κόμμα των Αλβανών στην ΠΓΔΜ.

​Σαν σήμερα το 1996 ο Πύρρος Δήμας κατακτά το χρυσ...
Θανάσιμος τραυματισμός 30χρονου Δροπολίτη στο χω...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη