Η Αλβανία ανάμεσα στις δέκα χώρες που τροφοδοτούν με Τζιχαντιστές την ISIS

Η Αλβανία ανάμεσα στις δέκα χώρες που τροφοδοτούν με Τζιχαντιστές την ISIS

Η Αλβανία κατατάσσεται στην ένατη θέση παγκοσμίως μεταξύ των 26 χωρών από τις οποίες προκύπτει να στρατολογήθηκαν μαχητές που πολεμούν στις τάξεις των ισλαμιστών του ISIS.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», η οποία επικαλείται έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, περίπου 150 Αλβανοί αγωνίζονται στη Συρία και το Ιράκ στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Στην έκθεση αυτή, η Αλβανία, κατ 'αναλογία με τον πληθυσμό της, βρίσκεται σε υψηλότερη θέση στην κατάταξη σε σχέση και με μουσουλμανικές χώρες όπως το Μαρόκο, η Τουρκία και το Κουβέιτ.

Ακόμη πιο σοβαρή είναι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο. Η πρώην γιουγκοσλαβική αυτή επαρχία με εξ ολοκλήρου μουσουλμανικό πληθυσμό, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στον κόσμο με 232 μαχητές σε αναλογία με τον πληθυσμό της.

Στα Βαλκάνια, το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Αλβανία είναι οι τρεις χώρες που "τροφοδοτούν" με τζιχαντιστές το Ισλαμικό Κράτος μεταξύ 10 χωρών που έχουν περισσότερους πολίτες στη Συρία και το Ιράκ στις τάξης του ISIS.

Στην έκθεση αυτή του ΟΗΕ εκφράζεται ανησυχία για την απρόβλεπτη αύξηση του αριθμού των ατόμων που εισέρχονται στις τάξεις των εξτρεμιστικών από όλο τον κόσμο.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, αριθμούσαν περίπου 15.000 ξένους μαχητές, καθώς στα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των ξένων τζιχαντιστών αυξήθηκε σε 25.000 άτομα που αγωνίζονται για την εγκαθίδρυση του χαλιφάτου, η 71% περισσότερους σε 8 μήνες.

Εμπλοκή του νομικού συμβούλου του δήμου Χιμάρας σε...
Εκδήλωση Oμήρου Κορυτσάς για την ολοκλήρωση της σχ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη