Εξωπραγματικές οι Αλβανικές θέσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Εξωπραγματικές οι Αλβανικές θέσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων

• Σε «καζάνι» που βράζουν και μάλιστα σε εντεινόμενη «φωτιά» έχουν μετατραπεί τα Βαλκάνια για μια ακόμη φορά, εξαιτίας και της αλλοπρόσαλλης και εθνικιστικής ρητορείας του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Η στάση του έναντι της χώρας μας, εξακολουθεί να προκαλεί γενικότερο προβληματισμό και μάλιστα – για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια- θέση πήρε και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Σε ψήφισμά του, με αφορμή τη ρηματική διακοίνωση για το πρόγραμμα θαλασσίων και χερσαίων ερευνών της χώρας μας για υδρογονάνθρακες, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και νομικά ανυπόστατη» την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, που δυναμιτίζει τις «Ελληνο- Αλβανικές σχέσεις».

Το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι η αναζωπύρωση της διαμάχης Αλβανόφωνων και Σλάβων και ο ανιστόρητος «μεγαλοϊδεατισμός» διάφορων κύκλων απειλούν να βυθίσουν για μια ακόμα φορά τα Βαλκάνια στο χάος. Καλεί τις Κυβερνήσεις να ενισχύουν με συνέπεια τη φιλία και τη συνεργασία και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών και καταλήγοντας ζητά από τις Ελληνικές αρχές «να αξιολογήσουν ψύχραιμα και σε βάθος τα γεγονότα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση της διεθνούς τάξης και νομιμότητας.

«Αδύναμος κρίκος…»

Η Αλβανία αποδεικνύεται ως «αδύναμος κρίκος» της σταθερότητας, καθώς πέρα της υποκίνησης ή και της ανοχής των αλυτρωτικών κινήσεων, σύμφωνα με όσα έχουν επισημάνει διεθνείς οργανισμοί αποτελεί και «ορμητήριο» τζιχαντιστών. Η ανοχή που επιδεικνύει η Κυβέρνηση Ράμα και η εν γένει πολιτική της, είναι πλέον πολύ πιθανό να της γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς Αλβανοί τζιχαντιστές που μάχονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, ένας από την Αλβανία και ο άλλος από το Κόσσοβο, προέβησαν σε σοβαρές απειλές κατά της ζωής των κατοίκων της Αλβανίας, του Κοσόβου και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας τους άθεους. «Μαύρες μέρες θα έλθουν για σας» είναι ένα από τα μηνύματα που έστειλαν στους συμπατριώτες τους. Οι δύο Αλβανοί τζιχαντιστές εμφανίζονται σε ένα ντοκιμαντέρ για τα Βαλκάνια που μεταδόθηκε από το «Al Hayat Media Center», την «πτέρυγα» των μέσων ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ο πρώτος Αμπού Μουκάτιλ δηλώνει: «Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που λατρεύουν άλλους θεούς, και όχι τον Αλλάχ στην Αλβανία, το Κόσοβο, τη Μακεδονία και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Μην νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει το κακό που κάνετε στους μουσουλμάνους. Πιστεύετε ότι έχουμε ξεχάσει την εχθρότητά σας απέναντι στον Αλλάχ ...μαύρες μέρες θα έρθουν για σας. Θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους. Θα φοβάστε να δουλέψετε. Θα φοβάστε μέσα στα ίδια τα σπίτια σας... Θα σας νικήσουμε με τη βοήθεια του Αλλάχ. Θα έρθουμε με βόμβες».

Εν τω μεταξύ, νεαρή δημοσιογράφος του δικτύου «News 24» των Τιράνων, που καλύπτει το αστυνομικό ρεπορτάζ και έχει ασχοληθεί με το θέμα της στρατολόγησης νεαρών Αλβανών μουσουλμάνων για να πολεμήσουν στην Συρία, δέχτηκε απειλητικό μήνυμα στον λογαριασμό της στο Face­­book από Αλβανό μουσουλμάνο, ο οποίος καταζητείται από τις Αρχές, με την κατηγορία της υποκίνησης θρησκευτικού μίσους και της στρατολόγησης τζιχαντιστών. Στο μήνυμα γράφει: «Θα πρέπει να πληρώσεις».

Πηγή:proinoslogos

Μήνυμα Καμένου από τα ελληνοαλβανικά σύνορα για τι...
Σε Κακαβιά και Δρυμάδες ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Κα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη