Οικονομική στήριξη από την ΕΕ για έργα ζητούν τα Δυτικά Βαλκάνια

Οικονομική στήριξη από την ΕΕ για έργα ζητούν τα Δυτικά Βαλκάνια

Οικονομική βοήθεια για την υλοποίηση έργων υποδομής ζήτησαν από την ΕΕ οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, του Κοσσοφοπεδίου, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, στο πλαίσιο του «Vienna Economic Forum, στα Τίρανα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τα Τίρανα με την Σκόδρα και το Μαυροβούνιο, η ολοκλήρωσις της οδικής αρτηρίας Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, καθώς και η κατασκευή του διαβαλκανικού αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τις χώρες της περιοχής με την Αυστρία και την Γερμανία. Η χρηματοδότησις τέτοιων έργων υποδομής και διασυνδέσεως μεταξύ των χωρών της περιοχής σχετίζεται ουσιαστικά με την χρηματοδότηση ενός τμήματος της Ευρώπης, δεδομένου ότι είμαστε μέρος της, δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Ακόμη, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς υπογράμμισε την ανάγκη ευρωπαϊκής βοήθειας για την ανάπτυξη κοινών περιφερειακών έργων. «Είναι καλό να συνομιλούμε μεταξύ μας, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε προς την υλοποίηση συγκεκριμένων κοινών πρότζεκτ, καθώς αυτό αναμένουν οι πολίτες μας», εξήγησε.

Έδωσε επίσης έμφαση στην ανάγκη ενισχύσεως της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενσωματώσεως των Δυτικών Βαλκανίων, την οποία και χαρακτήρισε «εξαιρετικά εύθραυστη». «Εάν δεν μπορούμε να λάβουμε βοήθεια και στήριξη από την ΕΕ, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα μπορούμε μόνοι μας», προσέθεσε.

Το Ποτάμι: Οι σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας επιστρέφο...
Προεκλογικό μήνυμα του Αχιλλέα Ντέτσικα υποψήφιου ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη