Αλβανία: «Απαράδεκτη η κάθε εθνοτική προκατάληψη σε σχέση με τα γεγονότα στο Κουμάνοβο»

Αλβανία: «Απαράδεκτη η κάθε εθνοτική προκατάληψη σε σχέση με τα γεγονότα στο Κουμάνοβο»

"Δραματικά γεγονότα που επηρέασαν την κανονικότητα των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων, ως συνέπεια και της κατα μέρος εφαρμογής της Συμφωνίας της Οχρίδας" χαρακτήρισε η αλβανική κυβέρνηση της ένοπλες συγκρούσεις στο Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ.

Μέσω ανακοίνωσης η Αλβανική κυβέρνηση εκφράζει την θλίψη της για της απώλειες ζωής συνανθρώπων, επιδιώκοντας παράλληλα το "σύννεφο ασαφειας για όλες τις βαριές ώρες του Κουμάνοβο ...να διαλυθεί το συντομότερο και να αντικατασταθει από την πλήρης διαφάνεια για ότι συνέβη".

"Εκτός από τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, δεν έχει ακόμη καμιά πληροφορία για τις ζωές των απροστάτευτων πολιτών του Κουμάνοβο, για την φυγή τους, την λεηλατημενει, την καμένη και την καταστραμενει περιουσία τους... Προφανώς αυτή η ασαφεια δεν βοηθά στην επαναφορά της ομαλότητας", ανέφερε η ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση της Αλβανίας ζητά από την κυβέρνηση και τις μακεδονικές αρχές να διερευνήσουν με πλήρως διαφάνεια, γρήγορα και σε βάθος την υπόθεση ... διότι αυτο θα αποκαταστησει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς για να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον" αναφέρεται η ανακοίνωση.

«Η Δημοκρατία της Αλβανίας καταδικάζει κάθε πράξη βίας, θεωρώντας τες απαράδεκτες για μια δημοκρατική κοινωνία που φιλοδοξεί την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση. Η Δημοκρατία της Αλβανίας, επίσης, θεωρεί όχι μόνο αντιπαραγωγική, αλλά επίσης απαράδεκτη για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της περιοχής, κάθε εθνοτική προκατάληψη απέναντι σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή ομάδα ενόπλων ... θα είναι επίσης απαράδεκτη η απώλεια της ισορροπίας σε σχέση με τα γεγονότα αυτά τα οποία δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί να μετατρέψουν την πολιτική κρίση της Μακεδονίας σε μια Εθνοτική κρίση, η οποία θα ήταν καταστροφική για τη χώρα αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης.

Τουρκικό σκάφος μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία...
Η ελληνική εκπομπή Περπατώντας στον τόπο μας (βίντ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη