Arben Llalla, o Σπαχίου της Αλβανικής δημοσιογραφίας

Arben Llalla, o Σπαχίου της Αλβανικής δημοσιογραφίας

Μέχρι χθες πίστευα πως για να αναδειχθείς ως πολιτικός στην Αλβανία και μάλιστα γρήγορα, πρέπει να έχεις εθνικιστικές θέσεις και απόψεις καθώς και να εναντιωθείς στα δικαιώματα της ΕΕΜ. Τώρα λοιπόν η γκάμα διευρύνετε καθώς η μέθοδος αυτή άρχισε να εφαρμόζεται και από κάποιους δημοσιογράφους της πλάκας, πάντα με απώτερο σκοπό να ανεβάσουν τις μετοχές τους. Ένας τέτοιος είναι ο Arben LLALLA για τον οποίον είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν με αφορμή ένα συνωμοτικό άρθρο που είχε γράψει για την κοπή πίτας της ΝΕΒ.

Είδαμε το παρακάτω άρθρο στην ιστοσελίδα της αλβανικής εφημερίδας "Telegraf" και είχε μόνο μια προβολή - ανάγνωση, παρόλο που είναι τριών ημερών. Αυτό είναι θετικό, διότι δείχνει πως οι Αλβανοί έχουν πάρει χαμπάρι περί τίνος πρόκειται και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ασχοληθούν και να διαβάσουν τα άρθρα του που είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Εμείς σαν blog, είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με τις σαχλαμάρες του γιατί ουσιαστικά ο ίδιος αυτό θέλει, να ασχοληθεί κάποιος τις ανυπόστατες ηλιθιότητες που γραφεί, και αφού έφαγε πόρτα απ' τους Αλβανούς τώρα προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι τους Βορειοηπειρώτες αναγνώστες.

Στο παρακάτω άρθρο θα διαβάσετε μόνο ψέματα και συκοφαντίες εμπλουτισμένες με πολύ μεγάλη δόση χολής και δηλητηρίου. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως ο κ. Γκόρος στην Αμερική συναντήθηκε με τα αδέρφια Τένετ, κάτι που δεν έγινε ποτέ, επίσης πως απέφυγε να συναντήσει τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Δημήτρη Κούτουλα διότι είναι έλληνο-αμερικανός Εθνικιστής, ενώ ουσιαστικά ο κ. Κούτουλας αρνήθηκε να συναντήσει τον Γκόρο διότι ντροπιάσει τον ελληνισμό της Χιμάρας.

Ο Αλβανικός τύπος έπαιξε πάρα πολύ με το θέμα της επίσκεψης του Γκόρου στην Αμερική και τις συναντήσεις που είχε με την Χιμαριώτικη κοινότητα. Υπεύθυνοι όμως γι' αυτό είναι ο πατέρας Κοσμάς Καραβέλας ως πρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών Αμερικής που κατά πάσα πιθανότητα τον προσκάλεσε στην Αμερική καθώς και οι λοιποί Χιμαραίοι που τον υποδέχτηκαν με δάφνες και έδωσαν τροφή στους Αλβανούς. Δικαιολογίες "Δεν ήξερα, δεν ήμουν ενήμερος" δεν χωρούν μιας και λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Γκόρου στην Αμερική όλα τα Βορειοηπειρωτικά blogs γράφαμε για τις δηλώσεις του σχετικά με την Αλβανική καταγωγή του Πύρρου και των παιδιών του. Ακόμα μεγαλύτερος ντόρος είχε γίνει για τις δηλώσεις του Γκόρου πως οι Χιμαραίοι είναι Αλβανοί, και για την μαρτυρία του στο αλβανικό δικαστήριο εις βάρος πέντε Χιμαραίων με αποτέλεσμα να δικαστούν σε φυλάκιση. Πώς λοιπόν δεν ήσαν ενήμεροι; στην Αμερική ζουν ή σε άλλον πλανήτη.

Διαβάστε το άρθρο:


Ο Γιώργος Γκόρος συναντήθηκε με τον πρώην αρχηγό της CIA και αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής.
Γίνονται προσπάθειες για να υψωθεί η σημαία της Αυτόνομης Ηπείρου απτόν Βασίλη Μπολάνο στις 17 Φεβρουαρίου 2014 στην Χιμάρα ? (Στην πραγματικότητα οι Έλληνες δεν είναι τόσο "λεβέντες" για να κάνουν τέτοιες πράξεις, αλλά πάντα αυτοί βρίσκουν αλλόθρησκους Αλβανούς όπως ο Βασίλης Μπολάνος για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Και ο Γεώργιος Ζωγράφος που ανακήρυξε την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου στις 17 Φεβρουαρίου 1914 δεν ήταν Έλληνας αλλά αλβανός ορθόδοξος απο την Λουντζερία).

Είναι μερικά χρόνια που η Χιμάρα έχει γίνει μέρος επιθέσεων για Έλληνες και αλβανούς εξτρεμιστές μαζί, οι οποίοι προσπαθούν να γυρίσουν τον τόπο σε μειονοτικό μέρος εφόσον η ελληνική μειονότητα δεν είναι ντόπια και η πλειοψηφία των Χιμαριωτών είναι αλβανοί ορθόδοξοι, και για οικονομοικούς λόγους μετά το 1990 δηλώνονται πολλές φορές Έλληνες . Με την άφιξη στο ρόλο του δημάρχου της Χιμάρας, ο Αλβανός που έγινε Έλληνας εισερχόμενος απτό Προγονάτι "Vasilis Bollanos", αυξήθηκαν οι πιέσεις και οι δραστηριότητες των οργανισμών, των κομμάτων και των πολιτικών απ' την Ελλάδα, της Αμερικής και της μειονότητας ώστε να καθορίσουν την Χιμάρα ως αρχαίο κέντρο του Ελληνισμού. Κατά την διάρκεια κάποιων γεγονότων στην εποχή που ο "Vasilis Bollanos" ήταν δήμαρχος Χιμάρας έκανε πολλές πολιτικές κινήσεις εις βάρος της Αλβανίας και των Αλβανών γυρνώντας την Χιμάρα σε μια αρένα μάχης στην πολιτική μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Πάντα κατά την διάρκεια προεκλογικών δημοτικών και βουλευτικών εκλογών είχαν μάθει πως η Χιμάρα θα περιτριγυριστεί από βουλευτές, αστυνομικούς, πολιτικούς, και εγκληματιών απεσταλμένων με στόχους απ' την Αθήνα για να καταστρέψουν την εικόνα της Αλβανικής Χιμάρας. Με την ήττα του "Vasilis Bollanos" στις εκλογές του 2011, φάνηκε πως "επέσαν" οι πιέσεις της Ελλάδας για την Χιμάρα. Όμως ο "Δούριος Ίππος" σκέφτεται στο πως να χρησιμοποιήσει των νέο δήμαρχο της Χιμάρας , Γίωργο Γκόρο, ο οποίος κέρδισε αυτήν την πόλη κάτω απτήν στέγη του ΣΚ.

Για να "μετρήσουν τον πατριωτικό σφυγμό" του Γκόρου οι Έλληνες, εάν εξαγοράζεται δηλαδή όπως ο Μπολάνος, τον καλούν στην Αμερική στο Συμβούλιο Χιμαριωτών Αμερικής, που του είχαν κανονίσει κιόλας κάποιες συναντήσεις με προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της Αμερικής, που όμως αντιστοιχούν στο ελληνικό πολιτικό στρατόπεδο. Στις 15 Ιανουαρίου 2012, ο Γιώργος Γκόρος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Χιμαριωτών Αμερικής, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Χιμάρα, την ανάπτυξη του τουρισμού και το ιδιοκτησιακό. Στην συνάντηση αυτή ήταν παρόντες ο ιερέας Κοσμάς Καράβελας, Αρμπέν Νίνα, Στίβ Ζούπα, Νίκ Δήμας, Φόρης Μαρτίνος, Νίκος Μπεζάνης, Πέτρος Γκικουρίας κλπ...Ο δήμαρχος της Χιμάρας παρακολούθησε και την λειτουργία στην εκκλησία του Αγιού Κωνσταντίνου & Αγίας Ελένης. Ενω στις 18 Ιανουαρίου 2012 ο κ.Γκόρος συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με τον ελληνο-αμερικανο εκπρόσωπο του Κονγκρέσου,Γκους Μπιλιράκη, ο οποίος είναι γνωστός ως μεγάλος υποστηρικτής του θέματος της ΕΕΜ της Αλβανίας. Σε αυτή την συνάντηση, συζητήθηκαν τα θέματα για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας καθώς και για την ιδιοκτησία της ορθόδοξης εκκλησίας. Στην Νέα Υόρκη, ο Γιώργος Γκόρος συναντήθηκε με τα αδέρφια Τένετ, τον πρώην αρχηγό της CIA Γεώργιο Τένετ καθώς και με τον αδερφό του Βασιλή Τένετ, ο οποίος είναι γιατρός. Σύμφωνα με κάποια "κουτσομπολιά" των Ελλήνων της Αμερικής, ο Γιώργος Γκόρος αρνήθηκε να συναντηθεί με κάποιους εκπρόσωπους εξτρεμιστές του ελληνο-αμερικανικού λόμπι, οι οποίοι φημίζονται για την επίσπευση της αποσταθεροποιήσης του νότου της Αλβανίας. Έτσι λοιπόν ο κ. Γκόρος αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους Χιμαριωτών της Βοστόνης καθώς και με τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Δήμητριο Κούτουλα.

Πολύ σύντομα αναμένεται ο Πύρρος Δήμας να ταξιδέψει στην Αμερική για την συγκομιδή χρημάτων για το Ελληνικό σχολείο "Όμηρος" στην Χιμάρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, ο Πύρρος Δήμας θα πάρει μέρος σε μερικές βραδιές φιλανθρωπίας στην Βοστόνη, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Αννάπολη, που θα αναζητηθούν "ψιλά" για να διασωθεί ο Ελληνισμός στην Χιμάρα και γενικά στην νότια Αλβανία (μπορεί και ένα μέρος των "ψιλών" αυτών ο Πύρρος Δήμας να τα κρατήσει για τον εαυτό του διότι βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική κρίση, πατέρας 4 παιδιών, και καθώς παρέδωσε τις πινακίδες του τζίπ του για να μην πληρώνει τον ετήσιο φόρο κυκλοφορίας). Ο πιεσμένος πλέον αρσιβαρίστας, Πύρρος Δήμας, στις 25 Μαρτίου θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη όπου θα παραστεί στην παρέλαση που θα οργανώσει το ελληνο-αμερικανικό λόμπι με αφορμή την γιορτή της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Στις 31 Μαρτίου θα βρίσκεται στο Ατλάντικ Σίτι. Στις 22 Απριλίου ο Π. Δήμας θα συναντηθεί με τους Έλληνες της Βοστόνης. Έχουνε επίσης ανακοινωθεί συναντήσεις του Δήμα με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, με τον πρόεδρο Παγκόσμιου Συμβόυλιου Ηπείρωτών καθώς και με τον Γκους Μπιλιράκη.

Μετάφραση: Spiromilios
Εικόνα: Oplarxigos

Εκδήλωση Νε.Β.Α 19-2 (φωτογραφίες)
Συνέντευξη Ντούλε στην εφημερίδα Telegraf
 
  1. Σχόλια (5)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (5)

This comment was minimized by the moderator on the site

Κριμα που δεν μπορει πει κανενας σας (μεσα και ο Αρμπεν) μια αληθεια στον κοσμο...στο ιδιο μηκος κηματος κινηστε, με διαφορετικες επιδιωξεις.
Κι αν θελετε να το συνεχισετε ως προς την αληθεια το συνεχιζω και εγω...Φιλικα προς τους δυο σας,γιατι σας ξερω και με ξερετε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Tha ithela na apantiso edw gia afta pou grafi o k. arben. Toutos edw mpeni se ola ta blogs kai ta diavazi ola. Ala thelw na ksekathariso merika pragmata edw. Eho akousi polla , kai ine ola psemata afta pou grafonte sta blogs gia to taksidi tou Gorou.
O K Goros den itane kalesmenos, oute apo tous Himareous edw stin Amerki, oute apo tin Paneiporitiki Omospondia Amerikis. Antamose tous Himareous sto Washington DC. Kai kati prosopa sti New York ( meriki Himaroei.) Oute ta adlfia Tenet den antamose.
Twra afto pou thelo na sas po ine oti O Goros itane se Glendi Elliniko sti New York. Sikothike kai edwse logo. Stin Omilia tou ipe oti " IME IPERIFANOS VORIO EIPIROTIS" Oi Himarei pou itan eki minane me to stoma anihto. Kai enas gnostos to ehi se video tin omilia tou Gorou.

This comment was minimized by the moderator on the site

dhen ehume ke to ximara na mas skoliasi to gegono,pu pige aftos?

This comment was minimized by the moderator on the site

Afou ta perissotera emeis re paidia ta prokaloume. Etsi einai opos ta les ean den eixan kalesei ton Goro oi Ximariotes stin Ameriki den tha grafontan ola auta

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη