Ο Ν. Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την αναβίωση του αλβανικού εθνικισμού και την αλυτρωτική ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας (βίντεο)

Ο Ν. Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την αναβίωση του αλβανικού εθνικισμού και την αλυτρωτική ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας (βίντεο)

H Αλβανία οφείλει σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου τα οποία καταπατά βάναυσα.

Την αναβίωση του αλβανικού εθνικισμού κατήγγειλε με παρέμβασή του στις 29/4/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς η αναβίωση του αλβανικού εθνικισμού είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς τα Τίρανα προωθούν με μοχλό το Κόσοβο την αλυτρωτική ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας που διεκδικεί αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και εδάφη τα οποία ανήκουν στην Ελλάδα.


Θα πρέπει η αλβανική ηγεσία, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, να αντιληφθεί ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος της χώρας τους περνά από την Αθήνα.
Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνέχισε πως "όσο η Αλβανία ασκεί μια παράνομη και παράλογη αλυτρωτική πολιτική κατά της Ελλάδας, η οποία φιλοξενεί επί δεκαετίες και δίνει ψωμί και δουλειά σε χιλιάδες αλβανούς οικονομικούς μετανάστες που ζουν στην πατρίδα μας, το μόνο που θα πετύχει η αλβανική ηγεσία επαναλαμβάνω είναι να βλάψει ανεπανόρθωτα τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις και την ευρωπαϊκή της πορεία.


Η Αλβανία πρέπει να αντιληφθεί ότι οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου τα οποία καταπατά βάναυσα. Μιας μειονότητας με πληθυσμό άνω των 250.000 ατόμων".

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε πως η Αλβανία πρέπει σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της 16ης Δεκεμβρίου 2014 να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση όλων των μειονοτήτων στην Αλβανία και τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους συμπεριλαμβανομένων και των περιουσιακών τους δικαιωμάτων.


Ακολουθεί βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά:

Το κόμμα των Τσάμηδων PDIU στηρίζει Γιώργο Γκόρο
Βιβλιοπαρουσίαση: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις» του Άγ...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Με τα "πρέπει" δουλειά δεν γίνεται. Η Ελλάδα είχε και έχει την δύναμη να επιβάλει στο αλβανικό κράτος τον σεβασμό στα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου. Δεν το κάνει, δυστυχώς. Και όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά έδωσε το πράσινο φως (2008;) για την ένταξη της Αλβανίας στις ευρωατλαντικές δομές, χωρίς να ζητήσει το παραμικρό.

Πώς να σεβαστούν την μειονότητα οι Αλβανοί, όταν δεν την σέβεται η Ελλάδα; Πικρή η αλήθεια, πλην αλήθεια!

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη