Η μικρότερη κίνηση των τελευταίων ετών από Ελλάδα προς Αλβανία για το Πάσχα

Η μικρότερη κίνηση των τελευταίων ετών από Ελλάδα προς Αλβανία για το Πάσχα

Η μικρότερη κίνηση των τελευταίων ετών από την Ελλάδα προς την Αλβανία, τόσο από Αλβανούς όσο και από Βορειοηπειρώτες, είναι αυτή που καταγράφεται το φετινό Πάσχα.

Η εικόνα στο Τελωνείο της Κακαβιάς την Μ. Παρασκευή ήταν απολύτως ενδεικτική του γενικότερου κλίματος που αποτυπώνεται στην δυσκολία των πολιτών να καλύψουν το κόστος της μετακίνησης.

Τα έξοδα ειδικά για όσους ταξιδεύουν από την Αττική έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη αφού εκτός από το κόστος των καυσίμων, το συνολικό κόστος ανεβαίνει κατά πολύ λόγω των διοδίων στην εθνική Αθηνών – Πατρών.

Ακόμη και όσοι κατάφεραν να ταξιδέψουν, επιστρέφοντας για τις ημέρες του Πάσχα στην ιδιαίτερή τους πατρίδα αναφέρθηκαν μιλώντας στην κάμερα του ΙTV, σε αυτές τις δυσκολίες.

Στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς πάντως η εξυπηρέτηση ήταν πολύ σύντομη και δεν παρατηρήθηκαν «ουρές» αυτοκινήτων, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές.

Για την υποτονική κίνηση στην περιοχή μίλησε και ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης τονίζοντας πως αυτή οφείλεται πρωτίστως στην οικονομική κρίση και δευτερευόντως στην αύξηση του αισθήματος της ανασφάλειας ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Πωγώνι: Εαρινό οδοιπορικό στην ελληνοαλβανική μεθό...
Η περιφορά του επιταφίου στην Χιμάρα (φωτογραφίες)
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη