Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Σύλληψη δύο βουλευτών για ψευδής καταθέσεις ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας εναντίον τους

Σύλληψη δύο βουλευτών για ψευδής καταθέσεις ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας εναντίον τους

Συνελήφθησαν το απόγευμα, οι βουλευτές Τόμα Ντόσι και Μαρκ Φρόκου - και οι δύο μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού - κατηγορούμενοι για ψευδείς καταθέσεις, στις δικαστικές αρχές και για ανακριβείς δημόσιες δηλώσεις.

Η σύλληψή τους έγινε αμέσως μετά την ψήφιση, από το σώμα της Βουλής, σχετικού αιτήματος της εισαγγελίας Τιράνων. Σύμφωνα με τις ψευδείς καταγγελίες τους, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, είχε οργανώσει το σχέδιο της "κατά παραγγελία" δολοφονίας εναντίον τους, με τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών, έναντι αμοιβής 500 και 100 χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα.

Όμως, σύμφωνα με την εισαγγελία, οι κατηγορίες αυτές, για τις οποίες κυβέρνηση και εισαγγελία ήταν σε γνώση εδώ και έξι μήνες, δεν επιβεβαιώθηκαν, οπότε ζητήθηκε από τη Βουλή να εγκρίνει το αίτημα για άρση ασυλίας και σύλληψής τους.

Συγκεκριμένα, το αλβανικό κοινοβούλιο, στη διάρκεια ψηφοφορίας, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το αίτημα της εισαγγελίας (ψήφισαν υπέρ οι 79 από τους 140 βουλευτές) και η αστυνομία εκτέλεσε αμέσως την εντολή σύλληψης. Οι δύο βουλευτές κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Τιράνων, ενώ διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι στα σπίτια τους.

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη, ενώ σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που στην Αλβανία, με τόσο θεαματικό τρόπο, συλλαμβάνονται δύο βουλευτές, και μάλιστα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού, με τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Επιχειρηματική Αποστολή Επιμελητηρίου Κοζάνης στην...
Συνάντηση του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδος στ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Απ' το Facebook μας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη