Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Συνάντηση του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων

Συνάντηση του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων

Θέματα προώθησης διακρατικών προγραμμάτων στην «ατζέντα» της συνάντησης Δημάρχου Ιωαννιτών και Γενικού Προξένου στο Αργυρόκαστρο.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, Βασίλη Τόλιου, δέχθηκε το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν διμερείς σχέσεις σε επίπεδο αυτοδιοίκησης Ελλάδας‐Αλβανίας και όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του «εκφράσαμε και οι δύο την αγωνία μας να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις σχέσεις συνεργασίας μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην νέα προγραμματική περίοδο».

Ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε τον Πρόξενο για τον δίαυλο συνεργασίας που έχει ανοίξει ο Δήμος Ιωαννιτών με τον Αλβανικό Δήμο του Φιερ και όπως είπε «κάνουμε αυτή την περίοδο μια σοβαρή δουλειά στο Δήμο για τη διερεύνηση των συνεργασιών στα διακρατικά προγράμματα και συμφωνήσαμε όταν θα είμαστε έτοιμοι με συγκεκριμένες προτάσεις – κι αυτό θα γίνει γρήγορα‐ να τον ενημερώσουμε ώστε να μπορέσει και ο κ. Πρόξενος από την πλευρά του να «ωριμάσει» κάποιες διαδικασίες στη γειτονική χώρα».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, τονίζοντας τη σημασία της αμοιβαία επωφελούς διασυνοριακής συνεργασίας. «Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να προχωρήσουμε και σημασία δεν έχει το άμεσο θεαματικό αποτέλεσμα, αλλά το συστηματικό με μικρά βήματα που θα παραμείνει στον τόπο σε μόνιμη βάση».

Για τα πλαστά πιστοποιητικά

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η υπόθεση της χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών σε Αλβανούς πολίτες που εντόπισε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Είναι αυτονόητο – όπως είπαμε με το Δήμαρχο‐ ότι η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί μέχρι τέλους διότι πρόκειται για περίπτωση παρανομίας κι αυτά πρέπει να διερευνώνται πλήρως», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Πρόξενος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή που ανακαλύψαμε το γεγονός κινήσαμε όλες τις διαδικασίες είτε υπηρεσιακές, είτε νομικές. Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης αλλά και των εσωτερικών διαδικασιών που πρέπει να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή για τις «τιμωρίες» σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Προξενείο και είναι απολύτως σαφής η θέση μας: τα πάντα στη διαφάνεια δεν διαπραγματευόμαστε τέτοια ζητήματα».

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, μετά από σχετική ερώτηση, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διατάξει υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σύλληψη δύο βουλευτών για ψευδής καταθέσεις ότι υπ...
Πότε η Αλβανία θα εφαρμόσει την συμφωνία για την τ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη